Němcová bude premiérka, věří stále Kuba

23.06.2013 20:46

Pověřený předseda ODS Martin Kuba řekl serveru Novinky.cz, že stále věří, že předsedkyni sněmovny Miroslavu Němcovou jmenuje prezident Miloš Zeman premiérkou.

Němcová bude premiérka, věří stále Kuba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

„Na základě informací, které mám z jednání pana prezidenta se zástupci stran, jsem nezaznamenal, že by některá z nich vyjádřila podporu úřednické vládě. Naopak na základě včerejšího jednání koalice jsme opět potvrdili, že koaliční strany jsou jednotné v podpoře nominace Miroslavy Němcové na post premiérky,“ řekl deníku Právo Kuba.

Kuba navíc vidí výhodu v tom, že se strany vládní koalice již dohodly na náhradě na křesle předsedkyně sněmovny. Toto místo připadne TOP 09. Prezident však dnes v Hovorech z Lán naznačil, že preferuje úřednický kabinet.

Zeman uvedl, že má v hlavě čtyři možné kandidáty na premiéra. V předvolební kampani sliboval, že zastaví vládu Petra Nečase. Dnes prohlásil, že výměnou postu premiéra by se vláda prakticky nezměnila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…