Nepoužívejte kravaty, radí ČSSD straníkům. Symbolizují prý negativa

08.09.2013 20:02

Kravata je symbolem všeho zlého, co nemají občané rádi na současné vládní garnituře. Podobné teze se můžeme dočíst v předvolebním manuálu ČSSD, jenž má pomoci volebním kandidátům v cestě do sněmovny. Rady dává svým členům i ODS. TOP 09 to prý nemá zapotřebí, její kandidáti jsou vzdělaní.

Nepoužívejte kravaty, radí ČSSD straníkům. Symbolizují prý negativa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Předvolební kampaň jednotlivých stran se roztáčí na plné obrátky. Sociální demokracie vydala předvolební manuál, v němž straníkům radí, jak se oblékat a jak vystupovat před lidmi na mítincích, aby ČSSD získala maximum hlasů ve volbách. Jako první o manuálu informoval server Česká pozice.

"Kravata symbolizuje všechny negativní rysy současného establishmentu. Volíme pohodlný, otevřený postoj – musí být vidět, že se kandidát ve své roli cítí dobře a je na ni hrdý,“ dočteme se v sociálně demokratické brožurce plné rad. Správný styl odívání prezentuje na stránkách manuálu předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Košile bez kravaty prý dává voličům jasně najevo, že jsou kandidáti připraveni nastoupit do práce a nehodlají jen posedávat v pohodlných křeslech.

Server Lidovky.cz k tomu dodává, že KDU-ČSL zase učí své politické představitele jak vystupovat před médii či jak sepsat srozumitelnou tiskovou zprávu. Naproti tomu TOP 09 nemá prý žádné urychlené školení straníků zapotřebí. "TOP 09 se věnuje vzdělávání svých zástupců, a to v mnoha ohledech a dlouhodobě. Proto nemusí před těmito volbami narychlo vydávat obecné pokyny, které v důsledku navíc vedou k jisté stádnosti," prohlašuje mluvčí TOP 09 Martina Týblová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…