Nová poslankyně KSČM má výhrady ke koalici. A řekla nám proč

26.12.2013 14:55

Větší možnost podpory našemu regionu i celému kraji. V to na sklonku roku věří nová poslankyně KSČM z Ústeckého kraje Hana Aulická Jírovcová. Z rodící se trojkoalice má ovšem rozporuplný pocit. ParlamentnímListům.cz řekla proč.

Nová poslankyně KSČM má výhrady ke koalici. A řekla nám proč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hana Aulická Jírovcová (KSČM)

Celou situaci prý samozřejmě sleduje velice bedlivě. „Některé body zveřejněné koaliční smlouvy dokonce probíráme přímo s poslanci možné vládnoucí strany a diskutujeme o jejich významu a možném přínosu či negativu pro naše občany,“ říká pro ParlamentníListy.cz.

Zároveň však podotýká, že pokud se snad spekulovalo o tom, že v případě krachu dohody mezi ANO, ČSSD a KUD-ČSL by nastoupili do vyjednávání komunisté s Úsvitem, nechtělo by se jí hovořit o tom, zda ona za sebe by toto podpořila. „Není to jen o mém postoji, podporu bychom měli vyslovit jako celý poslanecký klub KSČM. V současné chvíli nemám však žádné informace klubu, že by tato otázka byla na programu dne,“ podotkla ještě před Štědrým dnem.

Velký kompromis není vždy to pravé ořechové

Její osobní dojem ze situace zdaleka není takový, jaký by chtěla. „Vidím za touto rodící se možnou trojkoalicí jeden velký kompromis, a to především u stran ČSSD a KDU-ČSL,“ popisuje Hana Aulická Jírovcová, která by do dalšího roku přála všem zejména mnohem více morální síly.

Rok 2013 byl pro ni samotnou prý rokem velkých změn a snaží se brát ponaučení z každé zkušenosti, ať negativní či pozitivní.

Hana Aulická Jírovcová je nejen poslankyně PČR, ale také už od roku 2001 zastupitelka města Mostu. Profesí je účetní. Je členkou finančního výboru Ústeckého kraje.Je rovněž aktivní členkou statutárních orgánů několika společností, převážně s majetkovou účastí města Mostu. Pracovala jako finanční účetní nebo jako vedoucí oddělení výkaznictví zdravotní péče pod Krajskou zdravotní, a.s. Je vdaná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…