Nové občanské sdružení přichází s amnestií pro poctivé dlužníky. Inspirovalo se prý Klausem

10.06.2013 20:04

S rostoucí občanskou nespokojeností na současný systém vzrůstají snahy prosadit změnu k lepšímu. Objevil se zcela nový subjekt, který si neklade žádné malé cíle. Přitom se dynamicky rozvíjí. Sdružení „My, společně“ volá po radikální změně a chce zformovat všechny, kteří vlivem špatně nastavených zákonů trpí.

Nové občanské sdružení přichází s amnestií pro poctivé dlužníky. Inspirovalo se prý Klausem
Foto: archiv MS
Popisek: My společně

Hlavním záměrem občanského sdružení My, společně je podle předsedy organizace Marcela Zubera zvyšování finanční gramotnosti a právního povědomí občanů České republiky.

Zbídačování většiny národa

„Některé skupiny obyvatelstva nepříznivě zasáhla současná hospodářská situace a rostoucí zadluženost našeho státu. Chceme tak vytvořit tlak na naše zastupitele a politiky, aby se začali konečně tímto stavem, který ve svém důsledku vede ke zbídačování valné části národa, zabývat,“ řekl ParlamentnímListům.cz předseda a zakládající člen sdružení.

Podle Zubera není možné se dále dívat na to, jak se spousta poctivých každodenně pracujících občanů v důsledku špatně nastavených zákonů dostává do spirály dluhové pasti a v důsledku až na samé sociální dno.

„Smyslem je prosadit takové změny zákonů, jež by těm, kteří se ke svým závazkům staví zodpovědně a mají snahu je řešit, umožnily nový začátek,“ vysvětluje Marcel Zuber.

Lidé mají nárok na nový začátek

Nový začátek by podle jeho slov měla umožnit finanční amnestie, což v důsledku znamená smazání dluhů. Alespoň tedy pro ty, kteří se ke svým závazkům staví odpovědně.

„Hlava státu, pan bývalý prezident, osvobodil bohaté a dal jim šanci na nový začátek. Někomu daroval vizi a třeba i možnost se sebou samým udělat něco, co člověk vnímá jako správné a osvobozující. Nadešel čas vyzvat současnou hlavu státu a zákonodárce, aby amnestovali lid s problémy finančními zatěžující jejich život,“ píše se na webových stránkách sdružení myspolecne.cz.

Absence finanční gramotnosti, ale i právního povědomí je prý aktuálně nejvíce vidět na seniorech, kteří se stali oběťmi firem pořádajících takzvané předváděcí akce, kde se za astronomické částky pod nátlakem prodávají různé sady hrnců a jiné zboží.

Šmejdi a předražené státní nákupy, které budou splácet celé generace

„To, co se děje na předváděcích akcích, je pro seniory velmi zlé, až alarmující. Přitom máme tolik legislativních možností tomu zabránit. Pokud jde o občana České republiky a zároveň dlužníka, má exekutory do pár minut u svého bytu, popřípadě obestavenu celou svou mzdu, i když dluh může být řádově nižší! Pokud dochází k omezování osobní svobody, kde máme Policii ČR, proč neřeší tyto alarmující události? Nebo snad tady fungují zákony, legislativa jen pro někoho?“ ptá se Zuber.

Když podle něho tito „šmejdi“ prodají předražené zboží důchodcům, je z toho událost roku. „Co by se stalo, kdyby zákonodárci nakoupili předražené gripeny, tatrovky, ProMoPro a další? O pardon, to už se stalo, já málem zapomněl… Je toto v pořádku? Kdo bude tyto dluhy splácet? My občané České republiky, naše děti, další generace! Jestliže jsou podle médií a jiných, prodejci na předváděcích akcích ‚šmejdi‘, jak nazvat ty, kteří schválili a dále schvalují nákupy, které zatěžují svou výší občany České republiky po další desítky let?“ nechápe.

Stát už prý nepomůže

Marcel Zuber je přesvědčen, že ve chvíli, kdy se podaří zformovat desetitisíce občanů, politikům nezbude nic jiného, než hlas lidu vyslyšet. „Stát už nám nepomůže. Semkněme se, chceme slyšet váš názor. Připravme společný projekt, kde ukážeme svou sílu. Mysleme na budoucnost,“ vyzývá zakladatel sdružení My, společně.

Zdá se, že jeho snahy zatím nacházejí slušnou odezvu. Přestože se sdružení teprve rodí a funguje velmi krátce, na facebookových stránkách má už 750 příznivců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…