Novináři nedostali u komunistů třešně, ale čerty

26.10.2013 14:20

Čtvrt hodiny před uzavřením volebních místností ve volebním štábu KSČM přivítal novináře bývalý šéf jejich poslaneckého klubu Pavel Kováčik. Novinářům nabídl občerstvení a dokonce i splnění „tajných“ přání. A došlo i na čerty...

Novináři nedostali u komunistů třešně, ale čerty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Je dobojováno, mohli by si říci možní budoucí poslanci. Volební místnosti se uzavřely, ale teď začíná pro politiky a politické strany to nejhorší možné peklo – boj o poslanecká křesla totiž ještě neskončil a výsledky toho, jak lidé volili, je nutné ještě sečíst.

Ve volebním štábu „rudých třešniček“ ale zdánlivě nervozita nepanuje. „Já vás vítám, nabízíme vám pohodu, dobré občerstvení, ale na to už jste od nás zvyklí z minula. Máme tady k dispozici téměř vše, na co si vzpomenete. Musíte si o to ale říci včas,“ přivítal novináře ve volebním štábu KSČM bývalý šéf poslanecké frakce Pavel Kováčik.

Jsou napjatí, ale...

Podle něj oproti minulým a předminulým volbám není nic předpovídatelného nebo jasného, takže i komunisté jsou napjatí, přestože jim všechny předvolební průzkumy hrály již dlouho do karet. Agentury jim totiž přisuzovaly přinejhorším třetí místo.

„Jsme do poslední chvíle mírně napjatí, ale pouze mírně. Jsme přesvědčeni o tom, že práci v předvolební kampani jsme odvedli dobře a dlouhodobě jsme ve městech a obcích pracovali ve prospěch občanů. Takže doufám, že se nám to zúročí. Proto je ta nervozita jen mírná a můj stav je pozitivní,“ dodal Kováčik a novinářům slíbil, že budou k ruce mít téměř všechny lídry jednotlivých krajských kandidátek.

Mikuláš nepřišel, ale čert ano

Pokud Kováčik hovořil o překvapení, pak se přinejmenším malé podařilo pracovníkům tiskového oddělení „rudých“. Novináři totiž při vstupu do budovy dostali čokoládové čerty. Počasí venku ale místo toho, aby předpovídalo sníh a pomalu se blížícího Mikuláše také překvapilo. A to nebývalým teplem a sluníčkem.

„My si nehrajeme na anděly, a pokud bychom to měli vztáhnout k českým pohádkám, tak čert je dobrácká postavička. Podívejte se třeba na pohádku Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert, to jsou všechno fajn čertíci,“ zažertoval místopředseda KSČM Jiří Dolejš, když se jej jedna z novinářek tázala, proč komunisté novináře podělili právě čerty.

reklama

autor: Olga Böhmová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…