Noviny se posmívají Nečasovi s Nagyovou: Trapná telenovela

15.06.2013 10:12

Šéfredaktor MF Dnes vyjadřuje v deníku podiv nad tím, co zatím policie zveřejnila. Na monstrózní start, jehož jsme byli svědky, to prý zatím nestačí. Podstatně horší ale bylo vystoupení premiéra k celé kauze sledování jeho ženy Radky Nečasové jeho šéfkou kabinetu Janou Nagyovou. Je to vrchol trapnosti, který lze přirovnat snad jen k výstupům expremiéra ČSSD Stanislava Grosse.

Noviny se posmívají Nečasovi s Nagyovou: Trapná telenovela
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

„Intrikánka Jana chce Petra pro sebe, tak nechá sledovat Radku, aby na ni našla něco, co přiměje Petra k rozvodu. Využije k tomu dvou generálů vojenské tajné služby, dá jim Radčinu adresu a po straně trousí, že je Radka Petrovi určitě stejně nevěrná,“ popisuje kauzu Čásenský s tím, že působí jako mexická telenovela.

Ta má ale své pokračování, když se sledování provalí. Premiér se snaží vše zachránit, oznámí, že jeho podřízená manželku v zásadě chránila a nic se neděje. Jenže diváci pravidelně sledující telenovely to vidí jinak. Chápou, že je to nesmysl a kladou si otázku, zda jde z jeho strany jen o naivitu. Podle Čásenského je ale třeba položit si jinou otázku. Koho všeho budou napříště tajné služby sledovat, pokud si to bude nějaký úředník přát? Došlo na nepřípustné jednání a premiér ho teď obhajuje, což je nepřijatelné. Stejně nepřijatelné je i jednání zpravodajců, kteří úřednici vyhověli. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…