ODS rozhodně není vyprázdněná, ujišťovala Němcová

01.07.2013 20:29

Zhruba stovka členů ODS v pondělí v Jihlavě besedovala se svým úřadujícím předsedou Martinem Kubou a koaliční kandidátkou na premiéra Miroslavou Němcovou. Ta prohlásila, že setkání bylo důkazem toho, že ODS není ideově vyprázdněná, píše se ve stranické zprávě.

ODS rozhodně není vyprázdněná, ujišťovala Němcová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

„Rozhodně není pravda, že by ODS měla být myšlenkově vyprázdněná. Naopak. Ze všech oblastí kraje Vysočina přijeli na setkání významní představitelé regionu a diskuse byla velmi věcná. Členové si chtějí svoje názory vyříkat a pro nás z toho vyplývá jednoznačná povinnost, abychom s nimi mluvili,“ prohlásila Němcová.

Za ODS neexistuje náhrada

Předseda regionálního sdružení Vysočina Miloše Vystrčil zase zdůraznil, že je úkolem ODS zajistit další fungování české pravice. „Poslední kroky prezidenta Miloše Zemana vnímám jako motivaci pro členy, aby si uvědomili, že za ODS není náhrada a že je to na nás, abychom zabezpečili další fungování pravice v České republice.“

Martin Kuba zopakoval, že ODS nebude rozpuštění Sněmovny podporovat, existuje-li v ní většina. „Úřednická vláda nebo předčasné volby mají přicházet teprve ve chvíli, kdy nejsme schopní nalézt většinu. V takové situaci ale nejsme a bylo by velmi nezdravé, pokud by prezident i podruhé zkoušel při jmenování premiéra něco takového, jako zkouší teď,“ prohlásil. Změna ústavy však podle Němcové rozhodně není na pořadu dne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…