ODSáci vyzvali Přemysla Sobotku k rezignaci. Kvůli sněmu s „vaginami“

04.09.2013 11:17

VÍME PRVNÍ Podle informací ParlamentníchListů.cz vyzvala Oblastní rada OS ODS Jablonec nad Nisou předsedu regionálního sdružení ODS v Libereckém kraji, aby zvážil svou rezignaci na post předsedy ODS v Libereckém kraji. Usnesení rady mají ParlamentníListy.cz k dispozici a přikládají ho k článku.

ODSáci vyzvali Přemysla Sobotku k rezignaci. Kvůli sněmu s „vaginami“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přemysl Sobotka

Souvisí to s děním na regionálním sněmu, který se odehrál minulý pátek a na němž byla z kandidátky do voleb do Poslanecké sněmovny vyřazena dosavadní poslankyně Ivana Weberová, která je právě z oblastního sdružení Jablonec nad Nisou.

Penisy a vaginy

Atmosféra na sněmu byla hustá a docházelo tam i k vulgaritám, kdy delegáti na volební lístky kreslili penisy i vaginy – ty byly přimalovány právě u Weberové. Oblastní sdružení Semily a Liberec se zde spojila proti Jablonci. Delegáti Jablonce a část z České Lípy opustili sněm. Oblastní rada rovněž vyzvala Grémium ODS a výkonnou radu k dohodovacímu řízení o změně kandidátky.

Oblastní sdružení Jablonec vyčítá Sobotkovi jako předsedovi oblasti, že jako předseda nedokázal ukočírovat sněm a být nestranným „soudcem“.

Přemysl Sobotka pro ParlamentníListy.cz uvedl, že rezignovat nehodlá: "Celý život jsem dodržoval pravidla a na sněmu jsem nic neporušil. Takže nevidím důvod ke své rezignaci."

„Předseda regionu Přemysl Sobotka to nedovedl vůbec ukočírovat a spravedlivě řídit a prosadit dodržení předběžných dohod. Možná to nebylo náhodou, když sám je z OS ODS Liberec. Prostě strašné. Místo toho, abychom se před volbami sjednotili, tak je tu totální válka a sprosťáci napadají dámu a maminku se dvěma dětmi. To jsou fakt hrdinové,“ zlobil se ódéesák, který se účastnil sněmu.

„Zvyklosti jsou zvyklosti, ale nebylo na tom nic nestandardního. Tajné volby jsou vrcholem demokracie a paní Weberová v nich neprošla. Kvůli tomu se není třeba dramaticky urážet,“ sdělil iDnes předseda Regionální rady ODS Libereckého kraje a místopředseda Senátu Přemysl Sobotka k tomu, že Weberová byla vyřazena z kandidátky.

Sobotka se vyjádřil i k vaginám: „Bylo to, když to řeknu slušně, nekorektní. Udělalo to pár magorů, ale na demokratický průběh voleb to vliv nemělo. Distancoval jsem se od toho a řekl těm, kteří to udělali, aby vystoupili z ODS.“

Kandidátka

Podle výsledku pátečního regionálního sněmu jedničkou kandidátky ODS v Libereckém kraji má být starostka České Lípy Hana Moudrá, dvojkou místostarosta Českého Dubu Martin Bobek, trojkou bývalý starosta Harrachova Tomáš Ploc. Čtyřkou na kandidátce ODS je ředitel jablonecké nemocnice a poslanec Vít Němeček a pětkou starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Šesté místo na kandidátce zaujme starosta Smržovky Marek Hotovec. Zda se bude kandidátka měnit, záleží na tom, jestli rozhodnutí krajského sněmu z minulého týdne nerevokují stranické orgány. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…