Ostravského primátora nevzala ČSSD na kandidátku. Tak ji dal k soudu

29.08.2013 17:51

Ostravský primátor Petr Kajnar spolu s dalšími dvěma sociálními demokraty napadl u soudu krajskou kandidátní listinu ČSSD a podal na její platnost předběžné opatření. Kajnar, který je předsedou krajské organizace ČSSD v Moravskoslezském kraji, na kandidátce pro předčasné volby do sněmovny chybí.

Ostravského primátora nevzala ČSSD na kandidátku. Tak ji dal k soudu
Foto: i-region.eu
Popisek: Bývalý primátor Ostravy Petr Kajnar

Informaci přinesl server Deník Insider, kterému primátorův postup potvrdila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1 Lenka Cihlářová. "Spis je zde, dosud nebylo rozhodnuto," uvedla Cihlářová s tím, že se věc týká sestavování kandidátky v Ostravě. Kajnara ve věci zastupuje advokát Tomáš Sokol, který však o podrobnostech hovořit odmítl. "Nebyl jsem zbaven mlčenlivosti, tak to nemohu komentovat," uvedl.

Sobotka oficiálně o ničem neví

Podle informací Deníku Insider Kajnar u soudu napadl to, že nebyl ostravským sdružením navržen na kandidátní listinu pro říjnové předčasné volby. A u soudu se proti tomu ohrazuje přesto, že v ostravském hlasování o kandidátech nedostal ani jeden hlas. Po neúspěchu ve stranických primárkách v Ostravě se Kajnar následně neprosadil ani na krajské úrovni. Spolustraníci argumentovali tím, že se o dění na radnici, kterou vede, zajímá policie. Dalším argumentem bylo podle zjištění Insideru to, že Kajnar byl v příbuzenském vztahu k lídrovi kandidátky Lubomíru Zaorálkovi.

Sociální demokraté nechtějí zatím rozepři v Ostravě příliš komentovat. "Slyšel jsem, že v naší ostravské organizaci je problém se sestavením kandidátní listiny za město Ostrava, ale žádnou oficiální informaci zatím nemám," reagoval předseda strany Bohuslav Sobotka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…