Pardubickou kandidátku zemanovců povede předseda Štengl

15.09.2013 21:14

V čele kandidátky Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ) v Pardubickém kraji jsou předseda strany Zdeněk Štengl, náměstek hejtmana Jaromír Dušek a krajský zastupitel a sportovní manažer Zbyněk Kusý. Štengla jako lídra strana oznámila již dříve, další kandidáty zveřejnila dnes. Kandidátku v sobotu schválila krajská konference.

Pardubickou kandidátku zemanovců povede předseda Štengl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPOZ Zdeněk Štengl

Štengl doplnil, že předsednictvo strany do krajské kandidátky nijak nezasahovalo.

Na čtvrtém místě kandidátky je starosta Vysokého Mýta Miloslav Soušek, který před několika dny vystoupil z ČSSD. Za ČSSD byl Soušek v letech 2006 až 2010 poslancem. Na pátém místě kandidátky je lékař Tomáš Rejda.

I další strany mají své lídry

Lídry již představily v Pardubickém kraji i další strany. Sociální demokraty bude zastupovat starosta Holic Ladislav Effenberk, ODS povede dosavadní poslanec Radim Jirout. Lídrem TOP 09 je starosta České Třebové Jaroslav Zedník. Hnutí Ano angažovalo jako lídra ředitele Českého rozhlasu Pardubice Martina Kolovratníka. Komunisté nejvíce důvěřují poslankyni Květě Matušovské. Zelené do voleb povede ekonomický expert strany Jiří Čáslavka. Do sněmovny chce zamířit také ředitel Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě Jiří Junek, který kandiduje za KDU-ČSL.

Volby v roce 2010 v Pardubickém kraji vyhrála ČSSD, 21,95 procenta hlasů jí vyneslo tři místa v Poslanecké sněmovně stejně jako ODS, kterou volilo 19,42 procenta voličů. Dva mandáty získala TOP 09, po jednom Věci veřejné a KSČM. Do výsledků se výrazně promítly preferenční hlasy, které odsunuly na nevolitelná místa nejvýše nominované politiky ODS, KSČM, TOP 09, Věcí veřejných a částečně i ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…