Paroubek: Kdybych byl v rauši z kouření hašiše, snad bych Rusnokovi věřil

07.07.2013 8:20

Expremiér Jiří Paroubek (NS-LEV 21) na serveru VašeVěc.cz ostře hodnotí dění v zemi za poslední měsíc. Prakticky na nikom nenechává nit suchou. Zároveň je ale přesvědčen, že se v Česku během měsíce června odehrály věci, které ovlivní dění v této zemi na mnoho dalších let. Koupí významných českých novin počínaje a kroky prezidenta Miloše Zemana konče. Zemanovi prý vlastně nikdy nešlo o zájmy státu a občanů.

Paroubek: Kdybych byl v rauši z kouření hašiše, snad bych Rusnokovi věřil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Na prvním místě je podle expremiéra Paroubka třeba věnovat pozornost budování mediálního impéria ze strany miliardáře Andreje Babiše. Ten prý využije nově získané noviny i k tomu, aby pro svou novou politickou stranu získal zklamané pravicové a nerozhodnuté levicové voliče. Paroubek má za to, že chce sehrát roli nových „Věcí veřejných“.

Proč je Vondra stále na svobodě?

Stranou ale nesmí zůstat ani zásah na úřadu vlády, kdy policisté nasadili spolupracovnici premiéra Janě Nagyové tzv. medvěda, určeného pro těžké zločince. Stejně tak skončili ve vazbě tři exposlanci ODS za údajnou politickou korupci. O smysluplnosti tohoto kroku Paroubek podle všeho pochybuje, protože „politické obchody“ se v Česku odehrávaly vždy. Proč není za mřížemi také exministr Alexandr Vondra (ODS), který dnes také působí v Českém Aeroholdingu. Má přitom za sebou také kauzu ProMoPro, ale je stále na svobodě.

Nemalou úlohu sehrál v uplynulém měsíci také prezident Miloš Zeman, který do pozice premiéra instaloval údajného odborníka. První muž státu tímto krokem sledoval pouze své vlastní politické zájmy. Za existující rovnovážné situace mezi pravicí a levicí prezident posiluje svou situaci. Podle Paroubka totiž nesmíme zapomínat na to, že Rusnok byl jedním z ekonomů pomáhajících Nečasově vládě.

„Ten se aktivně podílel jako člen NERVu na všech pseudoreformách pravicových vlád. Teď chce, podle vlastních slov, za pár týdnů pobytu v úřadu prosadit státní rozpočet na příští rok, vyřešit evropskou finanční perspektivu na léta 2014-2020, prosadit zákon o státní službě atd. atd. To vše vlastně do konce léta. Prostě dokonalá továrna na iluze. Kdybych byl kuřákem hašiše a byl bych v trvalém rauši, snad bych tomu i věřil,“ poznamenává expremiér.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…