Nezařazený poslanec se naštval: Zeman si jen dokazuje, že má navrch. Jako malé dítě

27.07.2013 13:19

Prezident Miloš Zeman je hráč a musí se s ním počítat jako s novou politickou sílou. Svědčí o tom vláda odborníků složená z jeho přátel a přátel SPOZ a prezidentův požadavek na notářsky ověřených 101 podpisů poslanců podporujících Miroslavu Němcovou (ODS) na premiérku, píše poslanec Radim Vysloužil a tento požadavek Zemana odmítá.

Nezařazený poslanec se naštval: Zeman si jen dokazuje, že má navrch. Jako malé dítě
Foto: Radim Vysloužil
Popisek: Poslanec Radim Vysloužil

"Miloš Zeman je prostě hráč. Politický hráč s hromadou zkušeností a kopou inteligence k tomu. Což je myšleno sice pozitivně, ale jen v rámci měření toho, kdo z politiků je jaký hráč a stratég," píše poslanec. Na druhou stranu to prý bohužel neznamená, že je prezident zároveň velký státník a dělá vše pro blaho národa. Dokázal to prý už v roli premiéra posvěcené opoziční smlouvou, a dokazuje to i nyní jako hlava státu.

Jen málo z nás si prý opravdu dokázalo představit, co bude znamenat silný mandát, který Zemanovi dala přímá volba, jak sám prohlašoval. "Buď jak buď, dnes je to myslím dost evidentní. Miloš Zeman se stal skutečnou politickou silou, která hýbe událostmi na politické scéně," tvrdí Vysloužil.

Je to malichernost, ale uráží

Požadavek prezidenta na notářsky ověřené podpisy by se prý dal považovat za malichernost. Je to formalita, ovšem formalita, která uráží. "Uráží jak Miroslavu Němcovou, tak nás, kteří jsme svůj podpis pod její podporu již připojili. Nakonec představa, že některý z těch 101 podpisů z dvou poslaneckých klubů, LIDEM a 4 nezařazených poslanců je snad falešný, je opravdu absurdní," uvádí politik.

Vysloužil prý netrpí žádným osobním komplexem pýchy, ale chování prezidenta podle něj opravdu zavání tím, že zákonodárci budou brzy podřízení ve vztahu k Hradu a budou skákat, jak Zeman zapíská.

Prezident prý dobře ví, jak potupné by pro poslance bylo, kdyby své podpisy znovu připojovali pod dohledem notáře. "Moc dobře to ví, a proto to dělá. Je to součást jeho hry s Parlamentem a touto zemí, ve které si tak trochu jako malé dítě dokazuje, že 'má navrch'," míní Vysloužil a vyzývá poslance, aby tento "nesmyslný požadavek" odmítli a zachovali si tak suverenitu danou mandátem od voličů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…