Přešlap ODS: Předvolebním heslem nahrála pravicové konkurenci

07.09.2013 21:50

ODS absolvovala první krůčky v nadcházejícím předvolebním boji, když představila billboardy s krátkým jednoznačným heslem „Volím pravici“. U hesla však nenajdeme tradiční logo ODS, ale jen modrého ptáčka, kterého znají uživatelé sítě Twitter.

Přešlap ODS: Předvolebním heslem nahrála pravicové konkurenci
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Ukázalo se navíc, že se občanští demokraté dopustili přešlapu a nahráli konkurenční Straně svobodných občanů. 

Občanští demokraté se rozhodli zariskovat a zvolili v předvolební kampani možná až příliš univerzální heslo „Volím pravici“. U sloganu však na billboardech schází jak zkratka ODS, tak tradiční logo. To bylo nahrazeno jen modrým ptáčkem z Twitteru. Server Lidovky.cz v této souvislosti napsal, že předvolební heslo ODS obratem využila Strana Svobodných občanů a na sociálních sítích také pracuje s heslem „Volím pravici“ a parazituje tak na ODS.  

Celá věc má ale háček. Webovou stránku VolímPravici.cz mají Svobodní zaregistrovanou již od konce března tohoto roku. Zdá se tak spíše, že ODS využila heslo bez toho, aniž by si ověřila, zda ho již nepoužívá někdo jiný. Ve volbách se jí to může vymstít. Úřadující předseda ODS Martin Kuba však namítá, že volit pravici znamená volit ODS, protože jde o největší českou pravicovou stranu s historií přesahující dvě dekády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…