Primátor Thoma nakonec nebude na kandidátce TOP 09

03.09.2013 17:40

Českobudějovický primátor Juraj Thoma (hnutí Občané pro Budějovice) nebude za STAN na kandidátce TOP 09 pro předčasné parlamentní volby. Rozhodla o tom dnešní schůzka zástupců celostátního vedení obou politických subjektů. Thoma, obviněný ze zneužití pravomoci, měl být na druhém místě kandidátky, což byl návrh Starostů a nezávislých. S jeho nominací však nesouhlasila TOP 09. ČTK to sdělil šéf jihočeských STAN Jaroslav Houba.

Primátor Thoma nakonec nebude na kandidátce TOP 09
Foto: archiv
Popisek: Primátor Českých Budějovic a lídr HOPB Juraj Thoma

"TOP 09 se podle mých informací takto rozhodla, protože se to neslučuje s její předvolební strategií. Podle ní by na žádné krajské kandidátce neměla figurovat stíhaná osoba," uvedl Houba. Thoma je obviněn ze zneužití pravomoci při podepsání dodatku ke smlouvě o dodávce počítačového zařízení v roce 2010. Thoma vinu od počátku popírá.

STAN prosazovali českobudějovického primátora na druhé místo kandidátky několik dní. Od počátku však v Jihočeském kraji naráželi na odpor TOP 09. Jelikož se oba politické subjekty v regionu nemohly dohodnout, muselo celou věc definitivně vyřešit jednání zástupců celostátního vedení TOP 09 a STAN.

"Fakt, že pan primátor nebude na kandidátce, bych nenazýval naším vítězstvím. Jde o rozhodnutí Starostů a nezávislých, kteří jej nakonec po dohodě nenominovali," řekl ČTK šéf jihočeské TOP 09 Zdeněk Bezecný, který bude volebním lídrem strany ve svém regionu. Definitivní podobu kandidátek ve všech regionech podle něj TOP 09 a STAN oznámí ve čtvrtek odpoledne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…