Radek John má radost: Dinosauři, co potkávám ve sněmovně, se teď třesou

23.07.2013 20:01

Bývalý předseda Věcí veřejných Radek John v rozhovoru pro Prvnízprávy.cz vyjádřil radost nad postupem policie a státního zástupce Ištvana. Podle Johna to dokazuje, že je policie nezávislá. Důležité je, aby takový trend pokračoval.

Radek John má radost: Dinosauři, co potkávám ve sněmovně, se teď třesou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

John přiznal, že před vstupem do politiky neměl představu, že jsou údajné zločinecké skupiny tak silné. „Samozřejmě jsem věděl, že se u nás krade a že zločinecké skupiny budou chtít rozkrádat dál. Nepočítal jsem ale s tím, že tak zásadním způsobem ekonomicky posílily. Mají k dispozici obrovské prostředky a v okamžiku kdy proti těmto lobbistickým skupinám někdo proti nim vykročí, okamžitě uvolňují obrovské peníze na jeho zničení,“ popsal čestný předseda Véček.

Máme šanci dohnat „vyspělý“ Západ

Situace se ale od začátku „kauzy Nagyová“ posunula. „Potkávám teď ve Sněmovně vyděšené lidi, kteří už jsou v politice mnoho let a kteří byli u zlodějských veřejných zakázek. Teď se třesou strachem. Najednou tito pověstní dinosauři nejsou nedotknutelní a v panice zmateně pobíhají po svém Jurském parku. Přiznám se, že z toho mám velmi dobrý pocit. Právě o to mi šlo když jsem šel do politiky," prozradil.

John považuje za klíčové, aby si vyšetřovatelé udrželi nezávislost. "Teď se část policistů a státních zástupců snaží rozbít tento zavedený zlodějský systém. Jde ovšem o to, aby tato parta nebyla odstavena, než se jí to povede. V tomto okamžiku už orgány činné v trestním řízení nejsou závislé na politické moci. A právě proto jsou někteří politici tak vyděšení a bojí se,“ jásá John.

Je tu prý naděje, že doženeme „civilizované demokratické“ země. "Boj proti zavedenému mafiánskému systému bude trvat mnoho let. Domnívám se, že první, druhá i třetí vlna kriminalistů a státních zástupců bude zničena. Úspěšná bude až další vlna. Potom se snad i v naší zemi podaří zavést stejné poměry jako jsou v civilizovaných demokratických zemích," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…