Rath přes mříže radí ČSSD: Musíte zopakovat "Paroubkův zázrak"

23.07.2013 18:17

Bývalý středočeský hejtman David Rath radí ČSSD, jak se má zachovat po hlasování o Rusnokově vládě. Podle něj by bylo nejlepší udělat to jako Jiří Paroubek po „Grossově Waterloo“. Jen nevidí nikoho, kdo by to dokázal.

Rath přes mříže radí ČSSD: Musíte zopakovat "Paroubkův zázrak"
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

„Rozklad politiky, co u nás právě probíhá, je nevídaný. Vláda nedostane důvěru, tudíž vládnout nebude. Poslanecká sněmovna se bude držet s presidentem v klinči a jejich síla se tak vynuluje. Stojednička možná existuje, ale bude asi na dlouho na nic. A je vratká,“ míní David Rath.

Podle něj je ČSSD momentálně v situaci, kdy ať udělá cokoliv, prohraje. „Nejhorší, co ji může potkat, je nepravicová vláda do řádných voleb, nebo pravicová vláda, co se poučila z hrubých chyb Nečaso – Kalouskova vládnutí,“ píše bývalý hejtman.

Celý text Davida Ratha ZDE

Jediné, co předsedovi Bohuslavu Sobotkovi zbývá, je prý přemluvit prezidenta Miloše Zemana, aby po neúspěchu Rusnokovy vlády dal šanci jemu. I když je to vabank.

„Aby na tom sociální demokraté neprodělali, museli by zkusit zopakovat zázrak Jiřího Paroubka, co se mu podařil po Grossově Waterloo. Tedy razantní způsob vládnutí, jehož cílem by bylo uklidnění a stabilizace zhysterizované společnosti. Mám obavu, že na to dnes nikdo ve vedení sociální demokracie nemá odvahu a schopnosti,“ dodává Rath.

Podle něj ale ČSSD bude ve výsledku jen rozpačitě přešlapovat na místě a čekat. Na nic jiného prý ani nemá schopnosti. „Média zajímají policejní razie a kriminály, tak i politici řeší jen skandály, tedy vlastně své vlastní přežití v dešti policejních kulek. Na řízení země pak schází jakákoli energie a čas. Republika se tak propadá dál do neprosperity a na ni navazující chudoby,“ uzavírá Rath.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…