Šéf pražské ODS útočí: U Babiše mě děsí víc něco jiného než jeho estébáctví

22.01.2014 19:20

Praha je primátorováním Tomáše Hudečka paralyzována. Odchod vlády kamarádů Miloše Zemana je změnou k lepšímu, ale čeká nás další hrůza. Agrofert začne prorůstat do státní správy. Takhle temně vidí současnost předseda pražské ODS a podnikatel Filip Humplík.

Šéf pražské ODS útočí: U Babiše mě děsí víc něco jiného než jeho estébáctví
Foto: Archiv FH
Popisek: Předseda pražské ODS Filip Humplík

„Primátor Hudeček je nejhorším manažerem v této funkci za posledních dvacet let. V podstatě se snaží paralyzovat Prahu. Tichá koalice TOP 09 s ČSSD v hlavním městě je smrtelná,“ podotýká šéf pražské ODS Filip Humplík. Do podzimu by chtěl z občanských demokratů v metropoli sestavit co možná nejsilnější tým. Následnou kritikou nicméně častuje i politické dění na celostátní úrovni.

Největší strach má z Babiše

Na paškál si přitom bere šéfa ANO Andreje Babiše. „Je prostě veden jako agent StB a požádal o výmaz. Soudní jednání ho už ale nezajímá. Je mu nyní jedno, jak to dopadne. Ví, že se do vlády dostane stejně, tak se na soud může vykašlat. Kdyby mu opravdu vadilo, že byl veden jako agent StB, tak by o výmaz požádal již před deseti lety. Nyní vidí, že legislativní paskvil schvalovaný koalicí ČSSD, KSČM, ANO, KDU-ČSL a Úsvit přímé demokracie projde, aby mohl být dosazen do vlády, tak se o to přestal zajímat. Tohle modelování zákona kvůli jednomu člověku je pro mě špatné,“ vysvětluje pro ParlamentníListy.cz.

Jako reklamní expert tvrdí, že se denně stáváme diváky reklamního spotu Agrofertu v přímém přenosu. „Někteří možní ministři jsou manažery této firmy. Jde o prorůstání firmy do státní správy se vším všudy. Toho se bojím víc než Babišova potencionálního estébáctví. Stát chce řídit jako svou firmu, ale každému podnikateli jde o vlastní prospěch, což by byla v případě státu cesta do pekel,“ dodává Humplík.

S Klausem v mnohém nesouhlasí

ParlamentnímListům.cz sdělil předseda pražské ODS i dost kacířské myšlenky. „Pro mě Václav Klaus činy, které udělal v posledních měsících, třeba podporou hnutí Hlavu vzhůru, nějaké body ztratil. Jana Bobošíková a parta kolem ní, no pardon. I když kolem sebe vidím, že někteří občanští demokraté na něj nedají dopustit, musím to říct. Nemyslím si, že je Klaus neomylný, i když spoustu věcí udělal k dobru země. Jeho první chybou bylo, že kvůli hádkám s některými občanskými demokraty přestal být čestným předsedou ODS,“ říká.

Přesto si myslí, že byl Václav Klaus mnohem lepším prezidentem, než je nyní Miloš Zeman. „Jako opoziční politik je jasné, že nyní budu vždy vystupovat proti vládě. Nicméně byla demokraticky zvolena, takže je třeba ji ctít. Navíc je to pro mě pořád lepší varianta než současná parta kamarádů Miloše Zemana. Je to strašlivá banda, k jejímuž vedení se propůjčil do té doby uznávaný ekonom Jiří Rusnok. Jsou tam lidé bez morálního kreditu. Třeba ministr dopravy Zdeněk Žák anebo ministr financí Jan Fischer,“ doplňuje s tím, že každý z českých prezidentů byl ve funkci dlouho a nezvládl své odcházení. Nicméně doufá, že Zeman odejde zpět na Vysočinu již po tomto funkčním období.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…