Sněmovna řekla ano na vydání poslance Schwarze k trestnímu stíhání

19.12.2013 9:23

Poslanci vydali Bronislava Schwarze (ANO) k trestnímu stíhání. Šéf mosteckých strážníků Schwarz je souzen pro podezření ze zneužití pravomoci a omezování osobní i domovní svobody.

Sněmovna řekla ano na vydání poslance Schwarze k trestnímu stíhání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování ve sněmovnně

Pro Schwarzovo vydání hlasovalo 139 ze 181 přítomných poslanců. Proti jich bylo 17.

Žádost o vydání pražského exprimátora Bohuslava Svobody (ODS) kvůli případu Opencard ale Poslanecká sněmovna zařadila na konec nynější schůze. Dnes odpoledne věc totiž ještě musí posoudit mandátový a imunitní výbor.

Sám Schwarz kolegy poslance požádal o vydání. "Nepřišel jsem do Poslanecké sněmovny schovávat se za imunitu," řekl do sněmovního mikrofonu Schwarz, jenž za svá slova sklidil potlesk. Schwarz je přitom prvním vydaným poslancem v tomto volebním období.

Bronislav Schwarz byl obžalován kvůli tomu, že v lednu roku 2006 jako vedoucí obvodního policejního oddělení v Mostě vnikl do bytu, kde policie posléze objevila přístroj na výrobu drog. Údajně nechal přítomné spoutat a bez povolení byt prohledal. Schwarz dnes uvedl, že pokud by měl skutek zopakovat, udělal by to.

"Jednal jsem podle zákona," zdůraznil s tím, že se zastal slušných lidí.

Okresní soud v Mostě Schwarze už jednou obžaloby zprostil. Odvolací soud však rozsudek zrušil a vrátil kauzu k dalšímu projednání.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…