Sněmovní počítání přibližuje volby. Rozpuštění chce 140 poslanců

08.08.2013 16:15

Pro rozpuštění Poslanecké sněmovny už jsou komunisté, sociální demokraté, VV i TOP 09. ODS váhá a je pravděpodobné, že nebude hlasovat jednotně. Pro rozpuštění se vyslovili i někteří nezařazení poslanci, píše Týden.cz.

Sněmovní počítání přibližuje volby. Rozpuštění chce 140 poslanců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání poslanecké sněmovny mělo poklidný charakter. Chvíli se jen řešila politická prostituce strany LIDEM

KSČM, ČSSD, VV a TOP 09 dohromady mají 133 poslanců, což na rozpuštění bohatě stačí. Někteří se však schůze kvůli dovoleným nejspíš nezúčastní. „Mnozí poslanci budou mít dovolené. Nebudu je nutit, aby je zrušili," sdělila serveru Týden.cz předsedkyně poslaneckého klubu VV Kateřina Klasnová.

ODS bude teprve jednat

Nicméně i bez hlasů VV by jich stále zbývalo 122. Nezařazení poslanci Jiří Paroubek, Petr Benda, Michal Doktor, Radim Fiala i Karolína Peake budou navíc také pro. Zato Jaroslav Škárka a Kristýna Kočí stále váhají.

Je jisté, že pro rozpuštění sněmovny budou hlasovat i občanští demokraté Jan Florián a Tomáš Úlehla, kteří se při středečním hlasování o důvěře vládě zdrželi. „Musíme o tom teprve jednat. Jsem sám zvědav, jak budou hlasovat ti, co tady běhají s žádostí o svolání mimořádné schůze,“ řekl k tomu Zbyněk Stanjura z ODS. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…