Sprostá hádka v ODS pokračuje. Kromě kosočtverců je řeč i o penisech

03.09.2013 14:00

ParlamentníListy.cz informovaly o regionálním sněmu ODS v Libereckém kraji, kde se někteří členové ODS ostře opřeli do dosavadní poslankyně Ivany Weberové a na volební lístky jí kreslili symbol ženského pohlaví ve formě kosočtverce. Na jiných volebních lístcích se ale prý objevovaly i penisy.

Sprostá hádka v ODS pokračuje. Kromě kosočtverců je řeč i o penisech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto

Praní špinavého prádla v ODS dále pokračuje. ParlamentníListy.cz informovaly, že se delegáti za Semilsko a Liberecko chovali vulgárně k exposlankyni Ivaně Weberové, protože nechtěli, aby byla na kandidátce a protože chtěli oslabit oblastní sdružení Jablonec.

„Útočili na Víta Němečka, ten to ale ustál a bude čtyřka. Naprosto sprostí byli Liberečáci a Semiláci na Ivanu Weberovou. Na tu pokřikovali a na volební lístek u jejího jména kreslili obrázky s kosočtvercem, s odpuštěním píču. To je opravdu úroveň členů konzervativní strany. Je to hodná, inteligentní a hezká holka, maminka se dvěma dětmi a oni se k ní chovali jako čuňata. To je fakt na zvracení. Chlíváci. Fakt se za to stydím. Báli se, že by jí lidi zase dávali preferenční hlasy a ona se dostala do sněmovny, zatímco je by nikdo nevolil,“ řekl ParlamentnímListům.cz člen ODS v Libereckém kraji.

Článek o dění na regionálním sněmu čtěte zde.

"Rozpuštěná" poslankyně: Mám z místa stejné informace

Debata k celé věci pokračovala na Facebooku poslankyně ODS za Prahu Lenky Kohoutové. Kohoutová linkovala na svém Facebooku zmiňovaný článek ParlamentníchListů.cz s poznámkou: „Spory, hrubost a osobní ego je to poslední, co můžeme v tuto chvíli potřebovat. Přesně na tohle mnozí čekají. Ivanu Weberovou osobně znám, je to slušná dáma, která udělala ve sněmovně více práce než kdejaký chlap, který ji dnes kritizuje. Věřím však, že je to jen ojedinělý případ, i když mě velmi zasáhl.“

Na to reagoval Janusz Konieczny z Nadačního fondu proti korupci Karla Janečka. Konieczny napsal, že takové chování na sněmu je nehoráznost, ačkoli "informace ParlamentníchListů.cz bere s rezervou".

Kohoutová ale na to potvrdila, že podobnou informaci jako ParlamentníListy.cz měla ze svých zdrojů: „Protože to mám potvrzeno od lidí z místa, proto jsem o tom napsala. Bylo to ještě o kousek horší, proto mě to mrzí. Úspěšní jsou dehonestováni. To je něco, co se nám nesmí stát.“

Žaludův Veverka připomněl penisy

K věci se vyjádřil i Jan Veverka, který napsal, že na regionálním sněmu byl a dodal: „Neprobíhalo to, jak popsal ´zdroj´. Paní Weberová nebyla zvolena, protože neuměla na svou stranu získat dostatečný počet delegátů v tajné volbě. Paní Weberovou jsem nevolil, protože nechci, aby mě ve sněmovně zastupovala. Ty 3 lístky, na kterých byl nakreslen u jejího jména kosočtverec, jsem neviděl. Stejně tak byl kosočtverec nakreslen na jeden lístek u jména paní Moudré a penis u jednoho kandidáta ze Semil. Nicméně vím, kdo tam vykřikoval, lhal a choval se jako prase. Byl to bývalý student vysoké školy SNB a podporovatel paní Weberové. Osobně věřím, že ty kosočtverce kreslil on, aby StBáckou hrou vyprovokoval zrušení sněmu.“

Jan Veverka je podle webu ODS členem Oblastní rady OS ODS Liberec. Mimochodem Veverka byl považován za „Marka Dalíka“ šéfa Českých drah Petra Žaludy. Představenstvo Českých drah z funkce Veverku, tajemníka generálního ředitele Petra Žaludy, odvolalo, kdy pracovní poměr ve firmě mu skončil k poslednímu dni roku 2010. Byl stíhán za údajné machinace s pozemky na Liberecku. Veverka se zná i se spolupracovníkem exprimátora Bohuslava Svobody Markem Hančem. O Veverkovi se psalo i v souvislosti s firmou IZIP.

Některá tvrzení "bulvárního média Parlamentnílisty.cz" jsou prý jednostranná, až účelová

Vyjádřil se i Jan Skalský z OS ODS Semily, který má na Facebooku nápis „Jsem členem ODS a nestydím se za to“.

„Je smutné až děsivé, co se stalo, ovšem je nutno upozornit, že paní JUDr. Ivana Weberová původně kandidovat nechtěla, OS Jablonec nad Nisou ji tedy ani nenominovalo, na regionální radě byla navržena pouze jako náhradník, až na samotném regionálním sněmu se rozhodl jeden z navržených kandidátů OS Jablonec nad Nisou odstoupit s tím, že své místo přenechá paní Weberové, v reakci na toto navrhlo OS Semily na uvolněné místo vlastního kandidáta, který v následném hlasování těsně zvítězil. Obrazce, které někdo nakreslil, pokud vím, na 3 lístky, jsou odsouzeníhodné, ovšem některá tvrzení bulvárního média Parlamentnílisty.cz jsou jednostranná, až účelová. Tímto se nikoho nezastávám a ani neobhajuji. Pouze uvádím některé věci na pravou míru,“ napsal Skalský.

Bude se měnit kandidátka?

Členové oblastní rady jablonecké ODS se ale prý rozhodli, že to tak nenechají. Jak informuje server Česká pozice, v pondělí v podvečer se usnesli na tom, že páteční výsledek zpochybní. Vedení regionu tak bude muset pravděpodobně vysvětlovat situaci členům stranického grémia a posléze výkonné radě. Podle vyjádření Weberové pro Českou pozici ale nehrozí, že by jablonečtí občanští demokraté podobně jako třeba členové ČSSD z Moravskoslezského či Olomouckého kraje zkoušeli věc dotáhnout třeba až k soudu.

Podle výsledku pátečního regionálního sněmu jedničkou kandidátky ODS v Libereckém kraji má být starostka České Lípy Hana Moudrá, dvojkou místostarosta Českého Dubu Martin Bobek, trojkou bývalý starosta Harrachova Tomáš Ploc. Čtyřkou na kandidátce ODS je ředitel jablonecké nemocnice a poslanec Vít Němeček a pětkou starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Šesté místo na kandidátce zaujme starosta Smržovky Marek Hotovec. Zda se bude kandidátka měnit, záleží na tom, jestli rozhodnutí krajského sněmu z minulého týdne nerevokují stranické orgány. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…