Svobodní představili volební taháky: zrušení daně z příjmu a vystoupení z EU

04.09.2013 18:39

Svobodní ve středu představili na tiskové konferenci krajské lídry i volební program. Chtějí redukovat vliv státu i politiků. Úplně chtějí zrušit některé daně. Strana svobodných občanů také tvrdí, že je jedinou českou pravicovou stranou, píše iDnes.cz.

Svobodní představili volební taháky: zrušení daně z příjmu a vystoupení z EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Mach, předseda Svobodných

Volebním tahákem by mohl být požadavek zrušit daň z příjmu. "Daň z příjmu fyzických osob tvoří méně než čtyři procenta hrubého domácího produktu, není tak významná jako třeba odvody sociálního a zdravotního pojištění. Rušení těchto daní je ale také provázáno s rušením dotací. Stát nebude lidem z kapsy brát, ale také jim peníze nebude poskytovat. Tím se sníží míra státního přerozdělování," vysvětlil předseda Petr Mach.

Jediná pravice jsme my, tvrdí Svobodní

"Chceme, aby stát měl méně pravomocí. Pokud dáváme státu více, tak nám bude méně zůstávat. Pravomoci státu fungují na úkor svobody občanů," je přesvědčen Mach. Jeho strana požaduje vyrovnaný rozpočet, podmíněnost zvyšování daní souhlasem občanů v referendu či zeštíhlení státního aparátu. Zrušit chtějí 26 úřadů, např. Úřad práce, Czech Trade či Czech Invest.

Silně kritický postoj mají Svobodní k Evropské unii. Jsou pro vypsání referenda o vystoupení z Unie. Místo ní navrhují připojení k Evropskému sdružení volného obchodu, které nijak neomezuje nezávislost a svobodu národních států. TOP 09 ani ODS také nepokládají za pravicové strany. "ODS se prohlašuje za pravici, přestože vykazuje některé výrazně levicové prvky. Lidé dřív za svobodu umírali, ale dnes se jí zbavují tím, že odevzdávají svůj hlas právě těmto stranám," rozčílil se plzeňský lídr Jiří Hemerle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…