Ten člověk úplně ztratil soudnost. Čtěte, co se po sněmovně špitá o Nečasovi

17.08.2013 7:53

Poslední kopanec do strany. Tak hodnotí poslanci ODS rozhodnutí expremiéra Petra Nečase udělat z bývalé vrchní ředitelky kabinetu Jany Nagyové, která stála za pádem celé vlády, svoji asistentku. Ztratil soudnost, říkají o Nečasovi jeho straničtí kolegové.

Ten člověk úplně ztratil soudnost. Čtěte, co se po sněmovně špitá o Nečasovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Smutný Petr Nečas

"Nevím, zda se mu to vyplatilo, když za pár týdnů končíme. Opravdu to nepůsobí příliš dobře. Asistenty by neměli být lidé v příbuzenském či jakémkoli jiném vztahu. A zejména, když je za nimi to, co je za paní Nagyovou," řekl MF Dnes Zbyněk Stanjura, který vždy patřil spíše k Nečasovým příznivcům.

"Když jsem to slyšel, nevěděl jsem, zda se mám smát, nebo brečet. Když končí on, musí zřejmě celá ODS," řekl další kolega, který si nepřeje být jmenován.

Je to za hranou

Zda se Nagyová už ve sněmovně vůbec ukázala nebo kolik za tuto funkci bere, nelze z oficiálních zdrojů zjistit. Na asistenty ale mají poslanci vyhrazeno až 36 tisíc korun měsíčně.

"Chápeme, že to měl těžké, ale tohle už je moc, přes hranu, ztratil soudnost," dodal poslanec, který také vždy patřil spíše ke spojencům expremiéra. Dnes už se však ani on k Nečasovi nehlásí.

Nečas tak většinu času ve sněmovně tráví sám, ani na dotazy novinářů nechce odpovídat. Expremiér nikdy nebyl příliš výřečný typ, kolegové se s ním bavili spíše o práci, výjimečně pak o osobním životě. Nemohou mu prý odpustit, že vztah s Nagyovou důrazně popřel, i když se ho na něj kolegové přímo zeptali.

"Nechci být takto kritická, prošel velmi těžkým životním obdobím. Konec kariéry se mu nepovedl, ale zase nesmíme zapomenout na to dobré, co pro naši stranu udělal," dodala už smířlivěji Lenka Kohoutová (ODS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…