Topka vytáhne na kampaň padesát milionů. Přispějí i Starostové

13.08.2013 20:35

TOP 09 dá na předvolební kampaň do 50 milionů korun. Kandidátky, na kterých budou i zástupci hnutí Starostové a nezávislí (STAN), chce mít schválené nejpozději 5. září. Novinářům to řekl první místopředseda strany Miroslav Kalousek. TOP 09 doufá, že předčasné volby budou vypsány v říjnu. Sněmovna by o svém rozpuštění měla hlasovat příští týden.

Topka vytáhne na kampaň padesát milionů. Přispějí i Starostové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Strana má podle Miroslava Kalouska k dispozici 30 milionů korun. "Výkonný výbor souhlasil s přijetím překlenovacího úvěru do maximální výše 20 milionů korun vůči příspěvkům na hlasy, které se podle volebního zákona vyplácejí," řekl novinářům Kalousek.

Podle něj vedení strany v úterý neřešilo konkrétní jména, která by se mohla na kandidátkách objevit. Krajské organizace by návrhy kandidátek měly předat do 27. srpna tak, aby listiny byly nejpozději 5. září schváleny výkonným výborem.

Stejně jako v minulých sněmovních volbách bude TOP 09 kandidovat s podporou STAN. "Nejsme koalice, přijmeme na kandidátku některé vynikající osobnosti z řad starostů," řekl Kalousek.

Výkonný výbor TOP 09 v úterý sestavil volební štáb, který by měl předložit strategii a hlavní témata voleb a v jehož čele bude předseda Karel Schwarzenberg. Na jaká témata se bude strana soustředit, nechtěl Kalousek říci. Poznamenal ale, že v 80 až 90 procentech má TOP 09 jasno.

Pokud se Sněmovna příští týden rozpustí, mluví se o tom, že volby by mohly být kolem 18. října. Kalousek řekl, že TOP 09 by takový termín uvítala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…