Už je to tady! Strana LIDEM se hroutí

08.08.2013 20:05

Strana LIDEM, v jejímž čele dosud stála Karolína Peake, se začíná rozpadat. Děje se tak v důsledku středečního hlasování o důvěře pro vládu Jiřího Rusnoka. Členové stranu začali opouštět a obviňují poslance, že hlasovali v rozporu s vůlí členské základny, píší Novinky.cz.

Už je to tady! Strana LIDEM se hroutí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

„Vzhledem k tomu, že nesouhlasím s jednáním vašich poslanců, kteří znamenají naprostý odklon od cílů strany LIDEM a jednají pouze na základě svého uvážení, bez jakékoliv diskuse s členskou základnou či krajskými představiteli, vystupuji s okamžitou platností ze strany,“ napsala Karolíně Peake místopředsedkyně krajské rady Moravskoslezského kraje Gabriela Gödelová. A vyjádřila jí svou podporu.

Byli jsme pro podporu Rusnokovy vlády

„Mnozí členové z naší organizace byli pro podporu Rusnokovy vlády,“ stěžuje si zase místopředseda karlovarské organizace Petr Šimeček. „Konstatuji, že žádný z poslanců ani krajský předseda nebyl schopen svolat členskou základnu v Karlovarském kraji a toto s námi probrat, proto nepovažuji svoje členství ve straně za přínosné, rezignuji na svou funkci místopředsedy a ze strany vystupuji.“

Ke stejnému kroku se odhodlal také člen jihomoravské buňky Jiří Volný. „Vzhledem k tomu, že situace ve straně LIDEM je naprosto nepřehledná a vyjma vás poslanci za tuto stranu absolutně nekomunikují s členskou základnou, ani s představiteli krajů, vystupuji ze strany LIDEM,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…