Válka a vulgarity v ODS. Tuto pohlednou poslankyni označovali ódéesáci za pí*u

02.09.2013 10:44

Při sestavování kandidátek před volbami do Poslanecké sněmovny uvnitř ODS přituhuje. K ostrému střetu došlo například v pátek na regionálním sněmu ODS Libereckého kraje, kdy byla z kandidátky vyřazena dosavadní poslankyně Ivana Weberová a na její adresu padaly velmi sprosté urážky.

Válka a vulgarity v ODS. Tuto pohlednou poslankyni označovali ódéesáci za pí*u
Foto: ivana-weberova.cz
Popisek: Poslankyně za ODS Ivana Weberová

Jednoduše šlo o boj, kdo za jaké oblastní sdružení obsadí místa na kandidátce. V Libereckém kraji jsou čtyři oblastní sdružení odpovídající okresům: Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Liberec a Semily.

Liberec a Semily proti Jablonci

Na sněmu se proti Jablonci spojily Liberec Přemysla Sobotky a Semily. „Šlo o koordinovaný útok Liberce a Semil proti Jablonci. Štve je totiž, že jablonecká oblast je na rozdíl od nich úspěšná. Za kraj má ODS dva poslance a oba jsou z oblastní ODS Jablonec, tedy Vít Němeček a Ivana Weberová. Dále máme senátora a primátora Jablonce. To je žere, zatímco oni jsou neúspěšní,“ řekl redakci zdroj z jednání regionálního sněmu.

Během sněmu došlo i na vulgarity vůči dámě. „Útočili na Víta Němečka, ten to ale ustál a bude čtyřka. Naprosto sprostí byli Liberečáci a Semiláci na Ivanu Weberovou. Na tu pokřikovali a na volební lístek u jejího jména kreslili obrázky s kosočtvercem, s odpuštěním píču. To je opravdu úroveň členů konzervativní strany. Je to hodná, inteligentní a hezká holka, maminka se dvěma dětmi a oni se k ní chovali jako čuňata. To je fakt na zvracení. Chlíváci. Fakt se za to stydím. Báli se, že by jí lidi zase dávali preferenční hlasy a ona se dostala do sněmovny, zatímco je by nikdo nevolil,“ řekl ParlamentnímListům.cz člen ODS v Libereckém kraji.

Téměř půlka delegátů opustila sněm

Nejagresivnější prý byli exposlanci Zdeněk Mach a Tomáš Hasil. Mach v roce 2010 vedl kandidátku, ale voliči ho vykroužkovali a mandát poslance neuhájil stejně jako Tomáš Hasil, který byl dvojkou.

Region je nyní totálně rozhádaný. Weberová na kandidátce nebude a její místo obsadilo OS ODS Semily. Kvůli neúnosnému chování delegátů sněmu ze Semilska a Liberecka členové ODS z Jablonecka a velká část České Lípy opustili sněm.

Kandidátka

„Předseda regionu Přemysl Sobotka to nedovedl vůbec ukočírovat a spravedlivě řídit a prosadit dodržení předběžných dohod. Možná to nebylo náhodou, když sám je z OS ODS Liberec. Prostě strašné. Místo toho, abychom se před volbami sjednotili, tak je tu totální válka a sprosťáci napadají dámu a maminku se dvěma dětmi. To jsou fakt hrdinové,“ zlobil se ódéesák, který se účastnil sněmu.

Jedničkou kandidátky nakonec bude starostka České Lípy Hana Moudrá, dvojkou je místostarosta Českého Dubu Martin Bobek, trojkou bývalý starosta Harrachova Tomáš Ploc. Čtyřkou na kandidátce ODS je ředitel jablonecké nemocnice a poslanec Vít Němeček a pětkou starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Šesté místo na kandidátce zaujme starosta Smržovky Marek Hotovec.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…