Véčkař Skokan prý podá proti rozpuštění ústavní stížnost. A toto se kolem něj strhlo

20.08.2013 15:09

O slovo se přihlásil předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc. Odmítl spekulace, že by někteří poslanci ČSSD nehlasovali pro rozpuštění. Tejc také žádal Bártu a Klasnovou (oba VV), aby jejich poslanec Petr Skokan stáhl ústavní stížnost směřující k hlasování o důvěře vládě. Ta by podle něj znemožnila rozpuštění sněmovny a předčasné volby.

Véčkař Skokan prý podá proti rozpuštění  ústavní stížnost. A toto se kolem něj strhlo
Foto: Tomáš A. Nový
Popisek: Poslanec ČSSD Jeroným Tejc

Jeroným Tejc ujistil  přítomné, že schůze se účastní všichni poslanci ČSSD a budou jednotně hlasovat pro rozpuštění sněmovny. Poděkoval i dalším poslancům, kteří se rozhodli předat opět rozhodování do rukou voličů.

Tejc také vyzval své předřečníky Bártu a Klasnovou z Věcí veřejných, aby jejich poslanec Petr Skokan stáhnul ústavní stížnost směřující k hlasování o důvěře vládě. Podle něj může jeho návrh zmařit předčasné volby. Podle Tejce by následovalo zamezení všech kroků prezidenta k rozpuštění sněmovny. Podle Tejce by VV neměly hrát žádné hry a jasně se rozhodnout, zda chtějí rozpuštění či ne.

Vít Bárta ale Tejcovi odpověděl, že Petr Skokan již na zmiňované schůzi upozorňoval, že nebyla dodržena všechna potřebná pravidla. Například, že schůze nebyla svolána podle platných pravidel. Byl však přehlasován a nyní tedy podal stížnost. Odpovědnost je tedy podle Bárty na poslancích. Podle Bárty jde o arogantní vyjádření ze strany Tejce, které nepatří k politické kultuře. Zdůraznil, že Skokan hlasuje pro rozpuštění sněmovny. Jeronýma Tejce se zastal také poslanec z TOP 09 Stanislav Polčák. I ten se domnívá, že je namístě, aby poslanec Skokan stáhl ústavní stížnost a neohrožoval rozpuštění sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…