Véčkaři sdělili Zemanovi své obavy: Vojenská rozvědka mohla být zneužita kvůli letadlům CASA

23.06.2013 17:29

Zástupci Věcí veřejných v neděli jednali s prezidentem Milošem Zemanem o nezávislosti vyšetřování, které zahájil minulý týden zásah Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu na Úřadu vlády. Rozhovory se týkaly také zneužití vojenského zpravodajství v kauze letadel CASA, řekl novinářům po schůzce v zámku v Lánech na Kladensku předseda VV Vít Bárta.

Véčkaři sdělili Zemanovi své obavy: Vojenská rozvědka mohla být zneužita kvůli letadlům CASA
Foto: Daniel Mráz
Popisek: Vít Bárta a Kateřina Klasnová

Bárta a předsedkyně poslaneckého klubu VV Kateřina Klasnová dorazili do Lán odpoledne a jejich schůzka se Zemanem trvala asi dvě hodiny. "Věci veřejné informovaly pana prezidenta o našich obavách ze zneužití Vojenského zpravodajství v rámci vyšetřování kauzy CASA. Dále jsme s panem prezidentem hovořili o garancích nezávislosti celého vyšetřování, které se dotýká současné vládní a parlamentní krize," řekl novinářům Bárta.

Zeman podle Bárty Věcem veřejným představil svoje vize, které by měly zajistit nezávislost vyšetřování. Bližší informace k obsahu rozhovorů Bárta neuvedl, nejprve je prý hodlá sdělit poslaneckému klubu VV a výkonné radě strany.

Tiskové prohlášení Věcí veřejných ZDE

Věci veřejné byly poslední stranou, jejíž zástupce Zeman v Lánech přijal. V pátek a v sobotu se postupně setkal se zástupci ODS, TOP 09, KSČM a ČSSD. Levicové strany během jednání se Zemanem volaly po co nejrychlejším uspořádání předčasných voleb. Stejný názor vyjadřovali minulý týden i zástupci VV. Bárta však neřekl, zda tento požadavek byl i součástí nedělní schůzky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…