Vítáme definitivní konec nejhorší vlády, ocenila ČSSD

25.06.2013 16:22

Skončila nejhorší vláda v České republice, raduje se sociální demokracie. Předseda ČSSD a stínový premiér Bohuslav Sobotka poznamenal, že jediným řešením jsou předčasné volby. Statutární místopředseda Michal Hašek poznamenal, že strana LIDEM podpořila vládu Miroslavy Němcové a je otázka, co k tomu tuto nejmenší stranu vedlo. Zda nějaká pozitivní či negativní motivace.

Vítáme definitivní konec nejhorší vlády, ocenila ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Ostravě začal 37. sjezd ČSSD

„Vítáme konec vlády Petra Nečase (ODS), té nejhorší vlády v české historii, zanechává po sobě půl milionu lidí bez práce, zanechává po sobě chaotické reformy a zanechává po sobě zemi, která je již rok a půl v hospodářské recesi," vyjmenoval stinné stránky končícího kabinetu stínový premiér.

Vyzýváme pravici, podpořte předčasné volby

Poukázal také na to, že ona sto jedničková většina, kterou pravice údajně má, je velmi nejistá. Podle názoru ČSSD neexistuje jasná většina potřebná k efektivnímu vládnutí. Není zde ani většina pro prezidentskou vládu. Tato vláda je podle Sobotky slepou uličkou, stejně jako pokus o udržení pravicové koalice. „Jsme přesvědčeni o tom, že skutečným řešením současné politické krize jsou předčasné volby. Z tohoto hlediska ČSSD vnímá ustavení prezidentské vlády jako nejlepší možný krok k vyvolání předčasných voleb,“ věří stínový premiér.

Statutární místopředseda ČSSD Michal Hašek k tomu dodal, že dosavadní pravicové vlády v posledních letech sháněly většinu různým způsobem. Postup pravicových stran dnes prověřuje i policie. Nejen proto má podle Haška ČSSD vážné pochybnosti nad politickou silou této pravicové koalice.

Ve svém vystoupení vyzval ODS i TOP 09, aby podpořily návrh ČSSD na rozpuštění sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…