Nečas zaútočil na žalobce: Měli by jim sebrat kauzu a Ištvan by měl skončit

16.07.2013 18:24

Tři bývalí poslanci ODS Marek Šnajdr, Ivan Fuksa a Petr Tluchoř možná nebudou stíháni za „trafiky“, které získali výměnou za rezignaci na své mandáty. Nejvyšší soud totiž rozhodl, že v době, kdy byli poslanci, bylo jejich jednání kryto imunitou a nelze je za něj tedy stíhat. Okamžitě poté se na hlavy žalobců začala snášet ostrá kritika z ODS.

Nečas zaútočil na žalobce: Měli by jim sebrat kauzu a Ištvan by měl skončit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Podle prvního místopředsedy ODS Martina Kuby došlo v celé kauze k zásadnímu zvratu. „My od začátku tvrdíme, že na tom jednání není nic trestného, a že systém protislužeb je typickou součástí politického systému v celé evropské civilizaci. Proto jsme vždy tvrdili, že nejde o korupci,“ prohlašoval Kuba v telefonickém rozhovoru pro Českou televizi.

„Z rozhodnutí podle nás vyplývá, že došlo k výraznému pochybení orgánů činných v trestním řízení, a že tím bylo výrazně zasaženo do životů těch lidí,“ uvedl dále první místopředseda ODS. Následně Kuba poznamenal, že orgány činné v trestním řízení by za své chybné jednání měly nést zodpovědnost.

Prohlášení premiéra Nečase ZDE

Bývalý předseda ODS a premiér Petr Nečas se vzápětí přidal ještě ostřejším výrokem. Podle něj by po zjištěních Nejvyššího soudu měla být kauza okamžitě odebrána vrchnímu státnímu zastupitelství v Olomouci, které zjevně pochybilo.

Další návrh je ještě radikálnější. Podle bývalého předsedy ODS by měli nést osobní odpovědnost vrchní státní zástupce Ivo Ištvan a dozorující státní zástupce Radek Bajger. Oba by podle Nečase měli okamžitě rezignovat.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…