Z Paroubkova webu: Volby 2010 vyhrál Paroubek, ne Němcová. Tak ať sestavuje vládu

23.06.2013 11:55

Stínový ministr vnitra Miroslav Němec (LEV 21) varuje před možností, že se českou premiérkou stane středoškolsky vzdělaná předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS). Člen stínové Paroubkovy vlády dokonce vyjadřuje názor, že by prezident Miloš Zeman měl sestavením vlády pověřit právě předsedu NS-LEV 21 Jiřího Paroubka, který volby v roce 2010 skutečně vyhrál.

Z Paroubkova webu: Volby 2010 vyhrál Paroubek, ne Němcová. Tak ať sestavuje vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výkonná rada ODS

„Předsedou české vlády musí být buď vysokoškolsky vzdělaný renomovaný ekonom s letitou praxí nebo zkušený právník. Jiná volba není a být nemůže, nechceme-li tento stát úplně pohřbít! A to je rozhodující – nejen pro paní Miroslavu Němcovou – ale naprosto limitující pro pana prezidenta Miloše Zemana, který to vidí rovněž tak, ale právě proto, že je gentleman, to zatím nevyslovil,“ napsal Němec v textu uveřejněném na portálu VašeVěc.cz.

Pracovitý Paroubek premiérem

Obratem dodává, že si Miroslavy Němcové váží a má za to, že by tato dáma mohla solidně uspět v přímé volbě prezidenta. Bohužel prý podlehla tlaku místopředsedy Senátu Přemysla Sobotky (ODS) a nekandidovala. Němec zdůrazňuje, že na jednání ODS měla předsedkyně sněmovny vystoupit a prohlásit: „Děkuji vám za důvěru, ale jako středoškolsky vzdělaná musím konstatovat, že se na post premiérky nehodím.“ Jenže se tak nestalo a občané si musí počkat, jak se zachová prezident Miloš Zeman.

Autor úvahy se domnívá, že by v tuto chvíli byl nejlepším českým premiérem někdejší předseda ČSSD Jiří Paroubek, jenž skutečně vyhrál poslední volby, sám je pracovitý a obklopuje se odborníky. Emeritní vrchní policejní rada a plukovník Policie ČR ve výslužbě Miroslav Němec věří, že Jiří Paroubek by mohl Českou republiku navrátit na správnou cestu. Věří také, že chce být Miloš Zeman oblíbeným prezidentem a v klíčovém okamžiku politické krize se rozhodne správně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…