Zavadil se těší na duel se Schwarzenbergem. Dobýt Prahu je prý výzva

17.08.2013 15:31

Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil bude lídrem ČSSD pro Prahu v nadcházejících předčasných volbách. Praha je prý pro něj výzvou a myslí, že jeho názory budou slyšet i v hlavním městě. V rozhovoru pro Týden.cz také řekl, že se těší na souboj s Karlem Schwarzenbergem.

Zavadil se těší na duel se Schwarzenbergem. Dobýt Prahu je prý výzva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil

Pražským lídrem sociální demokracie v podzimních předčasných volbách bude předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Jaroslav Zavadil. Pražanům prý nabídne program ČSSD a k tomu nabídne i představu ČMKOS. „Protože jsou věci, které požadujeme dlouhodobě, například registrační pokladny nebo udělat pořádek v daních. Předpokládám, že i sociální demokracie si celou řadu těch věcí do svého programu vezme,“ říká v rozhovoru pro Týden.cz Zavadil.

Server uvádí, že podle politologů je Zavadilův projev pro hlavní město až moc radikální. Panuje prý představa, že by mohl úspěšněji oslovit voliče třeba na Moravě nebo na Ústecku. „To může být pravda. Samozřejmě je to spekulativní, ale může to být pravda. Ale pro mě je Praha výzvou. Já jsem člověk, který výzvy bere, a nemyslím si, že dnešní Praha by musela být až tak konzervativní, aby neslyšela na některé názory, které člověk říká. Takže pro mě je to výzva a proto jsem se rozhodl pro Prahu,“ uvedl Zavadil.

Předvolební souboj s TOP 09 bude zajímavý

Jaroslav Zavadil se prý těší na předvolební souboje s lídrem TOP 09 Karlem Schwarzenbergem. „V našich prognózách a argumentech, které jsme my, jako odbory, v posledních dvou letech vůči Nečasově vládě vznášeli, zaznívalo mnoho věcí samozřejmě proti resortům, které ovládali ministři TOP 09. Takže si myslím, že to bude zajímavé. Já osobně jsem měl s Karlem Schwarzenbergem vždycky poměrně dobré vztahy a na ten souboj se docela těším,“ říká k předvolebnímu klání pro Týden.cz Zavadil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…