Zelení se snažili dohodnout s libereckým exprimátorem. Jednání však zkrachovala

14.09.2013 21:28

Strana zelených se nedohodla s politickým hnutím Změna bývalého libereckého primátora Jana Korytáře na předvolební spolupráci. Dohoda podle informací Deníku Referendum zkrachovala především na finančních parametrech.

Zelení se snažili dohodnout s libereckým exprimátorem. Jednání však zkrachovala
Foto: Změna pro Liberec
Popisek: Jan Korytář

„Dnes odpoledne skončila několikatýdenní jednání se Stranou zelených o společném postupu v příštích volbách neúspěchem,“ potvrdily informaci o krachu jednání Klíčové hnutí a politické hnutí Zelení.

„Nabídli jsme zeleným okolo třiceti našich kandidátů. Jednání se ale nevyvíjela v partnerském duchu. Strana zelených navíc na poslední chvíli změnila finanční parametry spolupráce. Zatímco náklady jsme měli nést rovným dílem, případné výnosy si SZ chtěla ponechat,“ uvedl Korytář pro Deník Referendum. Zelení podle něj navíc nepochopili potenciál případné spolupráce. 



„Obzvláště poté, co je opustil Bursík, mohla vzniknout občansko-ekologická aliance, která měla šanci ve volbách uspět. Zelení nepochopili, že předpokladem úspěchu je integrace tohoto prostředí,“ dodal Korytář.

Změna již několik týdnů pracuje na integraci občanského, zeleného a liberálního prostředí a mimo jiné spolupracuje i s Klíčovým hnutím Táni Fischerové. Zda nakonec půjdou do voleb samostatně, se podle Korytáře rozhodne v řádu několika hodin.

„Jednání se Stranou zelených pokračovala až do dvou hodin v noci a pak zase od rána. Změna udělala spoustu ústupků, ale Strana zelených vznášela další a další požadavky. Vypadá to, že k dohodě nedojde a že Změna půjde do voleb sama, přesněji s Klíčovým hnutím, se Změnou pro život, Změnou pro Hradec a dalšími, ale bez SZ,“ uvedla Změna na svém facebookovém profilu.

reklama

autor: nem

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…