Zemanovci staví na přeběhlících a to je podvod na voliče, udeřil Sobotka

29.08.2013 15:49

Zemanovci dlouhodobě staví na přeběhlictví, které je podvodem na voličích. Prokazují tím nedostatek slušnosti a malé sebevědomí. V reakci na čtvrteční odchod sociálnědemokratického senátora Jozefa Regece do Strany práv občanů – Zemanovců to uvedl šéf ČSSD Bohuslav Sobotka.

Zemanovci staví na přeběhlících a to je podvod na voliče, udeřil Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Přeběhlictví je nutno odmítnout jako podvod na voličích. Zemanovci, kteří dlouhodobě na přebíhání senátorů staví, tím prokazují jak nedostatek slušnosti, tak malé sebevědomí," napsal Sobotka ČTK. "Věřím, že občané takové chování ve volbách odmítnou. Neočekávám žádné další odchody, Regec byl v ČSSD velmi krátce a především nenašel společnou řeč se sociálními demokraty ve svém okrese," dodal.

Regecův hlas ČSSD při hlasováních neztratí

K Zemanovcům, s nimiž má Sobotka dlouhodobě napjaté vztahy, již v minulosti přešel i senátor Vladimír Dryml, který je velkým podporovatelem prezidenta Miloše Zemana.

Šéf senátorů sociální demokracie Petr Vícha uvedl, že osobně rozhodnutí Regece považuje za chybné a mrzí ho. "Pro mne jako předsedu klubu je důležité, že tím nepřicházíme o jeho hlas v důležitých hlasováních, protože mne ujistil, že nic nemění na svých programových názorech a jeho rozhodnutí nesouvisí se senátní činností, ale se situací v okrese," sdělil ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…