Armáda je ukázkou, jak hluboko jsme klesli, říká senátor Doubrava

15.06.2013 12:25

Senátor Jaroslav Doubrava jen nevěřícně kroutí hlavou nad situací v české armádě. Má za to, že tristní obraz našich ozbrojených sil odpovídá stavu, v němž se nachází celá země. Její rozkrádání od zemědělství až po armádu začalo po roce 1990 a pokračuje dodnes. Trpí tím i vojenské zpravodajství, snad nejcitlivější část našich ozbrojených sil. Ani to není ušetřeno, jak ukázala aktuální kauza.

Armáda je ukázkou, jak hluboko jsme klesli, říká senátor Doubrava
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

„Nekompetentnost se projevila i ve výběru ministrů obrany. Mediálně nejznámější je ministryně a bídná zpěvačka Parkanová, kterou se dařilo utáhnout i na vařené nudli, absolutním vrcholem bylo jmenovat ministryní véčkařku, která se dala na stranu pravicových extremistů ODS/TOP 09.  Naštěstí tato ministryně – Peake – byla natolik nadržená, že chtěla ihned dosadit své „odborníky“ (mafiány?) a vyhodila několik osob, které měly na „ministerstvu pro rozkrádání armádního majetku“ kupodivu rozumný osobní kredit. Zcela nepokryté mafiánské praktiky Peake vedly premiéra Nečase k tomu, že ji musel z postu ministryně pro rozkrádání armádního majetku odvolat,“ říká Doubrava.

Máslo na hlavě má i ČSSD

Právě pod vedením těchto ministrů a ministryň došlo k rozkladu armády, včetně jejího vojenského zpravodajství. Naše ozbrojená síla je podle senátora prakticky bezzubá a příliš malá, takže se hodí jen na akce, na které ji pošle NATO. Příkladem takové akce je podle senátora zbytečná mise v Afghánistánu.

Senátor, jenž byl do horní komory zvolen za obvod Ústí nad Labem, si v této souvislosti posteskl, že se o rozklad státu nezasloužila jen ODS. Nesmíme podle jeho názoru zapomenout na TOP 09, VV, ale i ČSSD, která v minulém volebním období řídila Ústecký kraj. A na ROP Severozápad také dorazila policie a odvedla si některé politiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…