Kubera se obává: Dva tisíce Zemanů ovládnou celé Česko

13.07.2013 10:19

Senátor za ODS Jaroslav Kubera zveřejnil ne serveru Pravý břeh svou glosu a právě té si všímají Prvnízprávy.cz. Kritizuje v ní politiky, kteří prý s oblibou používají fráze o lidu a jeho právech, s velkým nasazením dělají závažné chyby a vydávají podivné zvuky v okamžiku, kdy se ukáže, že se mýlili. Varuje také před přímou volbou starostů.

Kubera se obává: Dva tisíce Zemanů ovládnou celé Česko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Jaroslav Kubera rejdy těchto pozoruhodných postav české politické scény popisuje ve své glose a upřesňuje. "Říkám jim kvíkalové. Nejdříve něco s obrovským nadšením zavedou a pak se stejným zaujetím kvíkají, když je to špatně, a navrhují další změny. Typické je to s přímou volbou prezidenta republiky. Pokud si dobře pamatuji, byl hlavním přívržencem u nás v Senátu Jiří Dienstbier mladší. Upozorňovali jsme ho na úskalí nejen samotného ústavního zákona, ale i toho prováděcího. Odpověď? Velké nic, jen fráze o právech lidu zvolit si svého prezidenta," píše senátor ve své glose.

Celá glosa Jaroslava Kubery ZDE

"Nyní, když vidí, jak prezident bourá systém parlamentní demokracie, zase kvíkají, že je nutné změnit Ústavu a udržet tak Zemana na uzdě. No dámy a pánové všech stran, co jste hlasovali pro přímou volbu, to skutečně nešlo odhadnout dřív?" ptá se Kubera.

Přes noc budeme mít tisíce Zemanů

Senátor Kubera však ve své glose upozorňuje na obdobnou situaci, která by mohla nastat v městech a obcích. "Podobně dračí zákon předkládá nyní TOP 09/STAN. Týká se přímé volby starostů. I tady říkám: skutečně chcete opustit minimálně sto padesátiletou tradici, že zastupitelstvo volí ze svých řad starostu? Skutečně chcete vyvolat situaci, kdy přes noc budeme mít v čele obcí a měst nějakých dva tisíce Zemanů? Přesně k tomu jejich nedomyšlený zákon vede – k zablokování práce na radnicích v situaci, kdy je odlišné politické orientace starosta a většina zastupitelstva," varuje Jaroslav Kubera.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…