Senátorský klub ČSSD vyjádřil podporu Sobotkovi

29.10.2013 17:47

Senátorský klub ČSSD vyjádřil "plnou podporu" předsedovi strany Bohuslavu Sobotkovi, kterého jeho odpůrci prostřednictvím většiny v předsednictvu strany v neděli neúspěšně vyzvali k odstoupení. Usnesení podpořilo 31 přítomných členů senátorského klubu, tři se hlasování zdrželi, sdělil dnes ČTK mluvčí strany Martin Ayrer.

Senátorský klub ČSSD vyjádřil podporu Sobotkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Štěch a Bohuslav Sobotka

Sobotku vyzvalo k odstoupení křídlo vedené jeho rivalem a místopředsedou strany Michalem Haškem. Zároveň na předsednictvu prosadilo jeho vyloučení z týmu vyjednavačů o budoucí vládě, přestože byl šéf strany ústředním výkonným výborem ČSSD nedlouho před volbami potvrzen jako kandidát na premiéra. Sobotka výzvu odmítl a označil ji za pokus o puč.

Na Sobotkovu podporu poté vystoupili nejen jeho přívrženci z řad řadových členů ČSSD. Proti Haškově iniciativě se postavil také předseda horní komory Milan Štěch (ČSSD), který jeho jednání označil za zákeřné a nepřijatelné. Strana by podle Štěcha ze svého vedení měla takovéto lidi vyloučit.

Odpoledne se sociálním demokratům rozpadl vyjednávací tým poté, co z něj nejprve odstoupili místopředsedové Lubomír Zaorálek a Milan Chovanec. Následně rezignovali i Hašek a bývalý předseda poslanců ČSSD Jeroným Tejc. Nový tým má vybrat stranické grémium ve čtvrtek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…