Tomio Okamura se zcela odhalil. Ukázal veškerý svůj majetek

22.06.2013 14:25

Senátor Tomio Okamura zveřejnil přiznání o svých příjmech. Jeho "majetkový striptýz" ukazuje, že si v roce 2012 vydělal podnikáním téměř 12 milionů. Zdůrazňuje však, že pro svou práci nikdy nevyužil žádnou veřejnou zakázku.

Tomio Okamura se zcela odhalil. Ukázal veškerý svůj majetek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Zákon Okamurovi jako senátorovi ukládá podat do 30. června každého roku veřejné přiznání o příjmech a nabytém majetku. Jelikož je senátorem od 20. října 2012, nemusel by tak veřejně přiznávat příjmy z celého roku.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

“Chci však být vůči veřejnosti i médiím maximálně otevřený - tak, jak to prosazuji u všech politiků - proto Vám zasílám nad rámec zákona svoje přiznání o příjmech a nabytém majetku za celý rok 2012,” vysvětlil svůj krok senátor.

Z jeho přiznání mimo jiné vyplývá, že měl za rok 2012 příjem ze svého podnikání ve výši 11 752 313,75 Kč. “Částka vyplývá z mého osobního daňového přiznání finančnímu úřadu. Ve svém celém dosavadním podnikání jsem neměl nikdy žádnou veřejnou zakázku,” doplnil Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…