Ty rasistické prase, přišlo senátorovi poštou. Jiní mu píší: Díky za pravdu o Cikánech

08.02.2012 7:24

Senátoři Petr Pakosta, Vladimír Dryml, Jaroslav Doubrava či poslanec Otto Chaloupka se často bez obalu vyjadřují k romské problematice. Někteří z nich se podělili o reakce na tyto názory, které jim chodí od čtenářů a občanů. Většina jich byla pozitivních, některé naopak ostře kritické.

Ty rasistické prase, přišlo senátorovi poštou. Jiní mu píší: Díky za pravdu o Cikánech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

Senátor Vladimír Dryml poslal jen krátkou sms: „Jsem v Africe a na můj e-mail mi žádné reakce nepřišly. Ohlasy jsou na ParlamentníchListech.cz. Podle některých byl i kocour Mikeš rasista. S pozdravem z černé Afriky Dryml.“

„Pozitivních reakcí byla naprostá většina, i když přišly i výhrůžky a různé nadávky,“ řekl ParlamentnímListům.cz místopředseda Poslaneckého klubu Věcí veřejných Otto Chaloupka.

Ten pro ParlamentníListy.cz nedávno romskou menšinu přirovnal k parazitům a řekl, že když ho přepadne Rom, indián či běloch, má právo mu v sebeobraně ustřelit třeba hlavu. „Dneska nemusí pracovat, pořád si jenom stěžují, roste vlna fyzického násilí vůči většinové společnosti a my jim pořád ustupujeme. Na co čekáme? Až nás začnou beztrestně na ulicích sekat mačetama a krást důchodcům peněženky a podobně? Když někdo napadne Cigána, tak je to rasový trestný čin a dostane trest v nejvyšší sazbě, a když Cigán zmlátí bělošku, okrade stařenku nebo znásilní, týrá a terorizuje dvanáctiletého bílého kluka, tak dostane trest, jako by někomu jenom sebral peněženku. Takhle to nejde dál a směřuje to do průšvihu. Pokud lidé vidí, že stát se o ně nepostará, tak vezmou tu věc do vlastních rukou a bude zle. A já se tomu nedivím,“ uvedl Chaloupka nedávno v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Pravdoláskaři a jiná hovada by ho označili za rasistu, hájí poslance diskutér

Za něj sklidil mnoho pozitivních reakcí. „Zase jeden co se nebojí pojmenovat věci pravými jmény a už ho některá hovada označují za rasistu. Konečně by se tím měla zabývat i vláda, nestrkat hlavu do písku a neperzekuovat občany za vyjadřování svého názoru, které zaručuje ústava, nebo že by už neplatila svoboda slova? Začněme konečně dělit občany na slušné a neslušné a všem měřit stejným metrem. Souhlasím s tím, že kdo je útočník, musí počítat se skutečností, že může přijít o život. Co by měl hájit zákon, život slušného občana, který jde po ulici a nebo zločince, který na něho zaútočí?“ napsal pisatel R.

„Odpovědi pana Chaloupky jsou vyvážené, solidní, mohu se s nimi ztotožnit. Velký rozdíl proti patologickému uvažování ostatních politiků a zvráceného myšlení pravdoláskařů a dalších "bojovníků" za "lidská práva". Lidská práva se dnes bohužel ukazují být jen právy zlodějů, úchyláků a darebáků! Práva vyžírat většinovou společnost,“ napsal zase občan C.

„Pan Otto Chaloupka konečně vyjádřil, co si myslí 99% českého národa. Snad jsme konečně na dobré cestě něco s touto parazitující menšinou dělat. Romové už mě nebaví. Jen vysávají náš stát a díky nim jsme tam kde jsme. Za chvíli jen proto, aby bylo na jejich sociální dávky budem platit daň ze vzduchu, který dýcháme. Kudy jdu, tam se musím za tmy bát o svou peněženku. V kapse stále nosím slzný sprej. A kvůli komu,“ napsal zase čtenář L a podobných reakcí je většina. Řada lidí také navrhla Chaloupku na ministra vnitra nebo na prezidenta.

Rasista! Ustřelte hlavu bílým!

„Tento člověk je asi jediný, co to má v hlavě v pořádku. Pane Chaloupko, Vy patříte na trůn! Nepochopím, jak může vláda ještě podporovat špinění našeho národa a vlasti..!!! V DB jsem se dočetl o navržení výuky romštiny na základních i středních školách. Kde to jsme?! My kdybychom se přestěhovali do Ameriky, Francie, Anglie, či kamkoliv za hranice, kde bychom byly menšinou, nikdo by se nezajímal o to, že zaostáváme v jejich jazyce. My nejsme ti, co by se měli přizpůsobovat!“ napsal J. 

Někteří pisatelé označil ale Chaloupku za rasistu. „Poslanec!! Chaloupka je svým způsobem rasista. Vždy, když se hodnotí zloděj, nebo násilník, nemělo by se zdůrazňovat, že to byl Rom/cikán/-aspoň ne z úst samotného poslance. Bílých zlodějů je mnohem více. Ustřelte jim také kebulu, p.Otto. Ale aby nakonec tu kebulu neustřelili vám, čili někdy zloděj volá-chyťte zloděje!“ napsal A. 

Romové znásilnili a mučili dvanáctiletého Patrika

Senátor Petr Pakosta zase  vzbudil velký ohlas, když se zastal nezletilého Patrika, kterého znásilnili Romové a soud jim snížil trest na polovinu. Pražský vrchní soud sedmnáctiletému Romovi z Krupky, kterého za rasově motivovaný pokus o vraždu, znásilnění, vydírání a loupež teprve dvanáctiletého gymnazisty Patrika odsoudil na podzim ústecký krajský soud k 10 letům vězení, zmírnil trest na polovinu.

U krajského soudu bylo prokázáno, že sedmnáctiletý romský mučitel z Krupky s dalším Romem, kterému nebylo ani patnáct let, mučil loni 29. dubna poblíž bohosudovského nádraží z rasistických pohnutek dvanáctiletého Patrika, protože je „bílý".

Rozhodnutí vrchního soudu v případě mučeného Patrika považuje Pakosta za neuvěřitelné. „Dvojice Cikánů napadla dvanáctiletého chlapce, brutálním způsobem mučila a způsobila mu vážnou újmu na zdraví tělesném i duševním. Co mě děsí, je to, že podobné jednání cikánské menšiny se stává čím dál běžnější - vzpomeňme například jejich řádění v Novém Bydžově. Zdá se, že když je někdo pobírač sociálních dávek, tak to pro něj znamená automaticky poloviční odpůstek trestu u soudu,“ zlobil se Pakosta. Ten ParlamentnímListům.cz řekl, že kvůli své kritice Romů žádné negativní ohlasy neobdržel, pouze pozitivní.

Cikáni mi také přepadli syna

Dobrý den, pane Pakosto, úplně s Vámi souhlasím v názorech na rozsudek znásilněného Patrika. Když jsem to četla, udělalo se mi špatně, mého syna když mu bylo 8 let , též napadli dva dospělí cikáni. Sebrali mu mobil a povalili ho na zem, naštěstí pak hned utekli. Ale i tak se pak syn dlouho bál chodit sám do školy,“ napsala Pakostovi paní D. K.

„Dobrý den, právě jsem si přečetl článek, který tlumočil vaše výroky ke kauze malého Patrika. Jste po dlouhé době první politik, který nahlas řekl, co si všichni myslí, začež jste si získal můj neskonalý obdiv, byť se nepovažuji za rasistu, ba naopak bych o sobě řekl, že jsem lidumil. Většina lidí se ve vlastní zemi bojí bezmoci vůči této komunitě a případného bezpráví, víme to všichni a neznám toho, jenž by vaše názory dokázal popřít… Jsme odsouzeni ke strachu a utlačování?“ napsal mu pan M. V.

Cikán nemůže být rasista. Rozsudek vrchního soudu

Senátor Jaroslav Doubrava se též vyjadřoval ke kauze znásilněného Patrika a na ni dostal řadu ohlasů. „Překvapilo mě, že ve čtvrtek vynesl odvolací Vrchní soud v Praze rozsudek, podle kterého sedmnáctiletý cikán z Krupky nepůjde sedět na deset, ale jenom na pět let do vězení. Nebyl uznán vinným za rasově motivovaný pokus o vraždu, znásilnění, vydírání a loupež. Dopustil se "jenom" vydírání a znásilnění. Považuji to za lidské i profesní selhání vrchního soudu. Jsem rozhořčen tím, jak se soudní vrchnost vypořádala s rasistickým vražedným útokem,“ komentoval celou věc senátor Doubrava.

„On totiž vrchní soud za takovou "maličkost" nebude přece cikánského vraha soudit jako vraha. Přitom sedmnáctiletý cikánský útočník ještě s jedním mladším cikánským klukem málem ukopali k smrti dvanáctiletého chlapce jen proto, že ho náhodně potkali, a proto, že "byl bílej". Jen shodou štěstěny chlapec přežil,“ napsal rozhořčený senátor.

„Myslím si, že jste jedním z mála politiků, který dokáže nahlas pojmenovat skutečný stav věcí. Diskriminace majority minoritou je v České republice naprosto zřejmá a navíc zcela nepochopitelně mocí výkonnou, zákonodárnou i soudní otevřeně podporovaná,“ napsala Doubravovi paní Alexandra T.

Anglické listy. Romský ráj to na pohled

„Žiji již osm let v Anglii a za poslední 3 roky podnikám jako tlumočnice/překladatelka z češtiny/slovenštiny do angličtiny…přes 80% mých klientu jsou Cikáni/Romové. Bohužel velmi málo z nich jsou slušní lidé, kteří přijedou do Anglie s dobrým úmyslem se bezproblémově včlenit do místní komunity, naučit se jazyk a žít slušně. Moje zkušenosti jsou většinou o tom, že přijedou s celou rodinou, hodně dětmi a žádají o všemožné sociální dávky, kterých je bohužel v Anglii mnohem víc než u nás nebo na Slovensku…Není samozřejmě výjimkou jakékoli podvádění, falšovaní dokumentů, vymýšlení si neexistujících dětí, na které pobírají příspěvek na školku v řádu tisíců liber za rok. Tímto jsem jen chtěla vyslovit svoji podporu k Vašemu názoru, který je v Čechách dost odvážný a bohužel se moc neslyší, což je škoda,“ napsala Mirka P.

„Vážený pane senátore, četla jsem ten email a kauzu o mučení Patrika jsem sledovala v TV, takových kauz je více a upřímně Vám řeknu, že mne to s... Jsem matka na mateřské, mám dvě děti a děsím se toho, kam jsem je přivedla. Řekněte, co budeme konkrétně dělat?! Myslím, že takových naštvaných lidí je dost,“ napsala Hana S.

Rasistické prase Doubrava

„Jsem přesvědčen, že rasistická prasata tohoto kalibru nemají v jakékoliv veřejné funkci co dělat. Jsem rozhodnut, podat na Vás v této věci trestní oznámení,“ reagoval Václav Š.

„Vážený pane Doubravo, po republice putuje mail s případem zbitého chlapce, pod kterým jste podepsaný. Nedá mi, abych nereagovala….Ze zpráv to známe všichni jako " brutální útok", nic
konkrétního. Číst konkrétní údaje a pak rozsudek, je naprosto zdrcující. Věřit se tomu nechce a přece je to pravda a nikdo s tím nemůže??nic udělat! Proto je opravdu velká škoda, že toto rozesílání nemá sílu zvrátit ten směšný rozsudek a vrátit chlapci a jeho rodině úctu, protože to ponížení, které po rozsudku zažili, muselo být neskutečné! Měli bychom se asi všichni bát, protože tohle muselo cikány nabudit,“ napsala J. S.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…