V nemocnici zemanovského senátora zasahovali policisté. Zajímala je zdravotní dokumentace

03.08.2013 19:01

V soukromé Česko-německé horské nemocnici ve Vrchlabí na Trutnovsku dnes ráno zasahovala policie, zřejmě kvůli zdravotní dokumentaci. Ředitel nemocnice a senátor Vladimír Dryml (SPOZ) dnes v prohlášení, které má ČTK k dispozici, zásah označil za absolutně nepřiměřený a žádá Generální inspekci bezpečnostních složek, aby prošetřila postup policistů.

V nemocnici zemanovského senátora zasahovali policisté. Zajímala je zdravotní dokumentace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

Dryml v prohlášení uvedl, že odmítá účelové tvrzení policie a soudkyně, že je důvodné podezření, že zdravotní dokumentace, která slouží zároveň jako finanční doklad pro zdravotní pojišťovny, mohla být zničena.

Mluvčí královéhradecké policie Jan Čížkovský ČTK potvrdil, že do nemocnice ráno přijeli trutnovští kriminalisté, kteří "prováděli šetření". "Bližší informace s ohledem na pokračující vyšetřování nebudeme zveřejňovat," uvedl Čížkovský.

Dryml uvedl, že došlo k násilnému vniknutí na zdravotnické pracoviště nemocnice v době podávání snídaní a léků diabetikům. "Tím policisté ohrozili zdraví pacientů," uvedl Dryml. Považuje za zcela nepřípustné vyžadování zdravotní dokumentace od nepříslušných osob a zastrašování zdravotnického personálu ze strany policie.

Podle Drymla možná jde i o politický útok ze strany policie a justice. "Opakovaně jsem žádal o přezkoumání úředních postupů policie a justice v případě zásahu na Vojenském obranném zpravodajství a Úřadu vlády ČR," uvedl Dryml, který po poradě s právníky nemocnice zváží právní kroky proti soudkyni trutnovského soudu a především proti zasahujícím policistům.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…