Dopravní sekerník Žák ještě přitvrdil: Dělníky na D1 si ohlídáme kamerami

24.07.2013 21:37

Stavební firma obnovila práce na D1, podle TV Nova ale dělníci příliš „nechvátají“. Ministr dopravy Zdeněk Žák tak slíbil, že dělníky budou hlídat kamery. Záznam z nich si budou moci lidé pouštět i přes internet.

Dopravní sekerník Žák ještě přitvrdil: Dělníky na D1 si ohlídáme kamerami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák

„Můžu oznámit, že jsme se rozhodli zahájit takovou malou revoluci v českém stavebnictví. Poprvé v historii výstavby státní dopravní infrastruktury nasadíme u této firmy na tento problematický úsek kamery, které budou 24 hodin denně snímat to stavební tempo, aby měli nejen úředníci, ale všichni občané možnost ověřit si, jak je to ve skutečnosti,“ uvedl v Televizních novinách Zdeněk Žák.

Nainstalovat kamery by šlo v podstatě hned, je jen otázka, zda to není v rozporu s ochranou osobních údajů. Tento problém se nyní projednává. „Já jsem si jist, že tam ty kamery nainstalovány budou. Ona je to celkem běžná praxe ve stavebnictví civilizovaných zemí, takže věřím, že je nainstalujeme i u nás a to ne pomalu, ale rychle,“ ujišťuje ministr dopravy.

Navíc pevně věří v úspěch svého plánu. „Musíme se s ním vypořádat a já pořád doufám v to, že byť po malilinkatých krůčcích, tak ta stavební firma se postaví k tomu čelem a že se zařadí svými metodami mezi civilizované slušné firmy,“ dodal Žák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…