Fischer se sejde se Sobotkou. Chce mu osobně vysvětlit své finance

14.07.2013 7:43

Ministr financí Jan Fischer se spojil s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou a podle informací Novinek.cz mu nabídl schůzku. Chce mu prý vysvětlit vše ohledně finančních darů, kterými uhradil své dluhy z prezidentské kampaně. Sobotka totiž žádá Fischerovo odstoupení z vlády. Pokud prý bude ministrem, bude mít ČSSD problém s podporou Rusnokova kabinetu.

Fischer se sejde se Sobotkou. Chce mu osobně vysvětlit své finance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

Ministr financí Jan Fischer nabídl předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi osobní schůzku, na níž je připraven rozptýlit pochybnosti, které má Sobotka ohledně splacení dluhů Fischerovy prezidentské kampaně. V České televizi to uvedl mluvčí ministerstva financí Ondřej Šrámek. Bohuslav Sobotka již v sobotu v rozhovoru pro Právo uvedl, že by měl být Fischer kvůli nejasnostem s financováním kampaně odvolán.

Nyní prý chce Fischer na schůzce s předsedou ČSSD rozptýlit  všechny případné pochybnosti pana Sobotky. Novinky.cz připomínají, že ČSSD v posledních dnech naznačovala, že v případě, nepodaří-li se jí prosadit rozpuštění Sněmovny, mohla by vládu premiéra Jiřího Rusnoka v hlasování o důvěře podpořit.  Fischer je však pro ni nedůvěryhodný. „Pokud Jan Fischer bude v té době ještě v Rusnokově vládě, pak to nepochybně bude přitěžující okolnost z hlediska rozhodování soc. dem.,” přiznal Sobotka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…