Jandák po návratu z nemocnice: Dám hlas Rusnokovi, i kdybych byl mrtev!

05.08.2013 18:25

Poslanec ČSSD za Jihočeský kraj, herec Vítězslav Jandák měl namále. Z nemocnice je už ale doma a jak sám říká, na hlasování o důvěře vládě Jiřího Rusnoka půjde, i kdyby “byl mrtvej“. Pro ParlamentníListy.cz prozradil, co bylo příčinou jeho vážných zdravotních problémů, které ho na pár dní vyřadily z provozu.

Jandák po návratu z nemocnice: Dám hlas Rusnokovi, i kdybych byl mrtev!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr kultury a exposlanec ČSSD Vítězslav Jandák

„Byla to nějaká otrava. Z něčeho, nevím z čeho,“ děsí svými slovy Vítězslav Jandák, který v pondělí opustil jindřichohradeckou nemocnici, kde byl ještě před časem předsedou dozorčí rady, jako poslanec.

Tady je otráven kdekdo!

Z čeho u něj nastala otrava, netuší. Mohlo to být ze špatného jídla.

„Nemyslím si, že by mě chtěl někdo otrávit. Mě jen tak něco nebo někdo neotráví. I když situace, jaká vládne v poslední době v Česku, tak z té je otráven kdekdo. Proto ve středu půjdu hlasovat do sněmovny. Půjdu, i kdybych byl mrtev,“ hrdě zahlásil pro ParlamentníListy.cz Jandák.

Jak přiznává, jeho slova neměla příliš daleko k realitě. Jandák dostal horečky a zažívací potíže, jeho stav byl vážný.

„Bylo to několik dní a gradovalo to, pak už to nešlo přemoct. Byli jsme na chalupě a rodina mi jasně řekla, že musím do nemocnice, protože šlo opravdu o nějakou otravu. Jsem rád, že je to za mnou. A teď vzhůru do boje,“ podotkl a doufá, že svým hlasem přispěje k tomu, aby Rusnokova vláda dostala důvěru. Jeho předseda Bohuslav Sobotka chce přitom vyzvat poslance ČSSD, aby při hlasování o důvěře Rusnokově vládě opustili sál. Jandák ale dodává, že chce i jako politik, aby se lidem v Česku dařilo lépe.

Nic za každou cenu

„Neskutečně mě štvou ti 'kolegové', ať už je to Kalousek či někteří další, kteří hlásají takový ten styl, jako: 'I kdyby lidi měli pochcípat hladem, my tu demokracii vybudujeme!' Strašně mi to připomíná podobné formy prohlášení za bolševika – my ten socialismus vybudujeme za každou cenu. Politici musí hlavně dělat všechno pro to, aby se zemi dařilo, aby se dařilo lidem, to je ta republika a ten stát, ne nás pár desítek nebo stovek poslanců, senátorů a úředníků. Nás si lidi volí a naše povinnost je udělat všechno pro to, aby se měli líp. Zatím se mají hůř a hůř. Tak někde je asi chyba, nemyslíte?“ ptá se Vítězslav Jandák.

Podle svých slov se setkává s velkou spoustou lidí – voliči napříč politickým spektrem a nestačí se divit.

„Ještě jsem se nesetkal s názorem, že by Nečasova vláda nebo Nečasova vláda bez Nečase měla zůstat či se vrátit. A ať je to zleva, zprava, zeshora, zezdola, všichni vidí, že je to průser. Že to, co se tu za poslední roky dělo, je zločin, zvěrstvo. Že tu pár kamarádíčků ožebračuje slušné a poctivé lidi, kteří dřou opravdu jako koně, ne jen paní Nagyová, ale oni opravdu vstávají ve tři, ve čtyři ráno, dřou osm, deset, dvanáct hodin, aby dostali pár korun, uživili rodinu, zaplatili nájem. Vždyť je to strašné. Podívejte se okolo do Evropy, všude se mají lidi líp než tady. Proč tu má brát šéf státní firmy dvakrát či třikrát tolik, co premiér, prezident. Za co, proboha? To je výsměch všem těm lidem,“ dodal pro ParlamentníListy.cz Jandák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…