Kníže si těsně před odchodem dosadil náměstkyni. Už skončila

19.07.2013 18:03

Jan Kohout, současný ministr zahraničí ve vládě Jiřího Rusnoka, odvolal náměstkyni pro konzulární záležitosti Veroniku Kuchyňovou-Šmigolovou. Ta funkci zastávala pouze tři týdny, na post ji dosadil exministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Na její místo Kohout dosadil diplomata Karla Borůvku.

Kníže si těsně před odchodem dosadil náměstkyni. Už  skončila
Foto: eu2009.cz
Popisek: Exministr Jan Kohout

Před Kuchyňovou-Šmigolovou byl náměstkem Vladimír Galuška, který míří na stálou misi ČR při OSN ve Vídni. Diplomatka Kuchyňová-Šmigolová na ministerstvu nadále zůstane, Kohout ji jmenoval zmocněnkyní pro vyjednávání dohody o volném obchodu mezi EU a USA. Kohout též jmenoval šéfem své sekce diplomata Petra Kubernáta, který nahradí odvolanou Kateřinu Weissovou, která vedla sekci pod ministrem Karlem Schwarzenbergem (TOP 09).

Borůvka má podle Kohouta dlouhá léta praxe jako několikanásobný generální konzul. "Proto jsem jej požádal, aby se této problematice věnoval na pozici mého náměstka. Kubernát má rovněž bohaté zkušenosti z práce v české zahraniční službě. I on působil nejen v pražském ústředí, ale i v zahraničí. Jsem rád, že se oba rozhodli přijmout mou nabídku a vrací se do čelních řad české diplomacie," uvedl Kohout podle prohlášení zveřejněném na www.mzv.cz. Borůvka v minulosti působil jako ředitel tiskového odboru Ministerstva zahraničních věcí, vrchní ředitel sekce zpracování informací nebo generální konzul v Mnichově. Kubernát byl v minulosti například velvyslancem v Nizozemsku či členem českého vyjednávajícho týmu s EU.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…