Pane prezidente, vše je rozkradené a je bída, pomozte! Zeman s kloboukem na hlavě v obležení lidu

05.09.2013 15:23

Na prezidenta se přijelo podívat do městečka Valašské Klobouky více lidí než do krajského Zlína. A mohli být spokojeni, prezident si nasadil i valašský klobouk. Náměstí bylo plné, někteří se se Zemanem chtěli vyfotit. Místní ho také žádali o to, aby zastavil rozkrádání a přidal na důchodech.

Pane prezidente, vše je rozkradené a je bída, pomozte! Zeman s kloboukem na hlavě v obležení lidu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Zeman ve Valašských Kloboukách

Valašské Klobouky mají ve znaku samozřejmě  klobouk a tak si jeden valašský nasadil i prezident. Podobně se totiž chovali i ostatní prezidenti, kteří obec navštívili. Svůj proslov k občanům začal výzvou k účasti v předčasných volbách. „Je to poprvé, co pronáším projev v klobouku,“ uvedl prezident Zeman.

„Nejsem tu proto, abych agitoval za nějakou stranu, protože to prezidentovi nepřísluší. Chtěl bych Vás poprosit o jednu jedinou věc. Až budou volby, jděte k nim. Nečtěte jen slogany na billboardech, protože z nich se nic nedozvíte, čtěte programy politických stran a seznamujte se s jejich kandidátkami a zakroužkujte ty lidi, které znáte v dobrém, a které považujete za skutečné osobnosti, protože už v životě něco dokázali. To je moje nadstranická prosba,“ vyzval Zeman.

Prezidente pomozte, všechno je rozkradené

Udělejte pořádek, zamezte rozkrádání. Takové byly hlavní prosby místních občanů vůči prezidentovi, který situaci okomentoval i takto: „Žijeme ve státě, kde se extrémně krade. Konečně se rozhoupali policisté a státní zástupci, aby s tím něco dělali. Právě politici, kteří jsou ohroženi trestním stíháním a kteří teď ztratili imunitu, se tomu brání, protože by sice byli umístění ve státním zařízení s bezplatnou stravou, ale tím státním zařízením by nebyl Parlament,“ reagoval Zeman, stále s valašským kloboukem na hlavě. Každý z občanů, který vystoupil, prezidenta srdečně a s nadšením vítal. Někteří ani nevznesli dotaz, jen prezidentovi popřáli hodně štěstí, třeba i takto: „Věřím, že se zloději uděláte pořádek. Přeji Vám do Vaší těžké služby hodně štěstí. Vzpomínejte na Klobouky, i pánové poslanci by na nás mohli myslet. My jsme chudá obec, všechno už je rozkradené a není tu žádná fabrika,“ uvedl jeden z místních občanů.

ODS by si v Kloboukách neškrtla

Místní lidé se netajili náklonností k Miloši Zemanovi. Na mikrofon si pochvalovali kroky, které udělal prezident od svého zvolení. Nešetřili ani díky na jeho adresu. „My jsme měli Miloša vždycky rádi. U nás ODS neměla moc příznivců,“ reagoval jeden z místních občanů.

Zeman tak sklízel ovace hlavně za podíl na ukončení činnosti „Nečasovy“ vlády. Jeden z místních seniorů jen pozapomněl na to, že samotného prezidenta aktuálně žádné volby nečekají. „Přidejte důchodcům, stačí málo a všichni Vás budou volit,“ doporučil na adresu hlavy státu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…