Potrestat umělce, zuřil čtenář PL.cz na Zemana kvůli vztyčenému prstu. Prezident odpověděl jemu i dalším

24.10.2013 7:22

Prezident Miloš Zeman pravidelně odpovídá čtenářům na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz. Nejnovější várka odpovědí probrala jeho vztah k médiím, k prstu, který na něj na Vltavě vystrčil výtvarník Černý, ale například i k pomluvám, které o hlavě státu kolují.

Potrestat umělce, zuřil čtenář PL.cz na Zemana kvůli vztyčenému prstu. Prezident odpověděl jemu i dalším
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Zeman se svým tajemníkem Jaroslavem Hlinovským

Jeden ze čtenářů se prezidenta důrazně a s použitím mnoha vykřičníků ptal, jak je možné, že výtvarník David Černý nebude souzen za svůj vulgární vztyčený prst směrem k Hradu, když obyčejný člověk jde do vězení za malování tykadel, která přitom vulgární nejsou. „Výtvor pana Černého jsem odmítl jakkoliv komentovat, ale každý člověk má právo obrátit se na soud,“ odpověděl prezident.

Otázku a odpověď Miloše Zemana čtěte ZDE.

Dalšího tazatele pak zajímalo, zda Miloš Zeman věří ve vinu exposlance Davida Ratha. On sám v ni prý nevěří, protože mu Rathův soudní proces připomíná spíše kabaret. Prezident ujistil, že bude v tomto případě respektovat rozhodnutí soudů. „Obecně však s Vámi souhlasím, že příliš dlouhá vyšetřovací vazba svědčí spíše o neefektivnosti vyšetřovatelů, a že by měly být zlepšeny podmínky v této vyšetřovací vazbě, protože do ní vstupujete stále jako ještě potenciálně nevinný občan,“ doplnil prezident.

Zeptejte se prezidenta Zemana i vy!

Další čtenář se ptá, kdo zaplatí ušlou mzdu osvobozenému bývalému policejnímu prezidentovi Petru Lessymu. Podle něj by to měli být „odpovědní politici“. Prezident čtenáři vzkázal, že záleží i na něm, jak bude politická reprezentace vypadat. Šanci projevit svůj názor má již v pátek.    

Další tazatel prezidentovi navrhuje, že by bylo výhodnější si místo naší justice najmout švýcarské soudce, kteří by si mohli posvítit na lidi kalibru Romana Janouška, jehož kauzu se českým soudcům evidentně již dlouhou dobu nechce řešit. Zeman jej informoval, že nedávno jmenoval čtyřicet nových, mladých soudců a na srdce jim kladl především to, aby soudili rychle, takže se snad i v tomto směru něco změní.

Otázka s prezidentovou odpovědí ZDE.

„Chtěl bych se Vás zeptat, jak se vyrovnáváte s médii. Domnívám se, že veškerá média jsou zaujatá proti ČSSD i proti Vaší osobě,“ napsal prezidentovi další čtenář, kterého prý především iritovalo, jak po Zemanovi šli novináři během prezidentské volby. „Můj vztah k médiím jsem již několikrát komentoval a mé názory jsou všeobecně známé,“ odpověděl prezident s tím, že každý novinář by podle něj měl mít specializaci na nějaký obor a ne psát každý den o něčem jiném.

Další čtenář prezidentovi hlásil, co se o něm aktuálně povídá mezi lidmi. „V Ostravě se vypráví, že jste poslal svého psa vrtulníkem do Hlučína na vyšetření. Vrtulník měl být služební. Já tomu nevěřil a málem jsem se pohádal, že tohle není Váš styl,“ věří tazatel. Prezident jej ujistil, že nic takového se skutečně nestalo.

Otázka s odpovědí prezidenta ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…