Rusnokova vláda bude na druhé schůzi řešit minimální mzdu

15.07.2013 15:41

Minimální mzdu by si přál premiér Jiří Rusnok navýšit o pět set korun. Lidé by tak místo osmi tisíc dostávali osm tisíc pět set korun, což v minulosti podpořil také prezident Miloš Zeman. Na své druhé schůzce v úterý v podvečer bude kabinet mimo jiné jedat také o novelizaci školství a nasazení vojáků při povodních.

Rusnokova vláda bude na druhé schůzi řešit minimální mzdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Vláda se bude rovněž zabývat možným prodloužením nasazení vojáků při odstraňování škod po červnových povodních, které mělo skončit dnešním dnem. Rusnokův kabinet zřejmě rozhodne, že vojáci budou moci pomáhat až do konce července. Dosud se do stavby protipovodňových zábran a odstraňování škod zapojilo více než 10.000 vojáků. Kabinet by se měl vyjádřit také k návrhu skupiny poslanců na novelizaci školského zákona a návrhu bývalého ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) na změnu zákona o loteriích.

Rozhodnout by ministři měli i o složení některých poradních a pracovních orgánů vlády, jako je Bezpečnostní rada státu. Rusnokova vláda poprvé jednala hned po svém jmenování. Ministři se dohodli na zahájení práce na programovém prohlášení kabinetu. To chce mít předseda vlády hotové do 30 dnů, nejpozději tehdy s ním totiž musí předstoupit před Poslaneckou sněmovnu a požádat ji o důvěru. Kabinet rozhodl také o tom, že šéfkou Legislativní rady vlády bude ministryně spravedlnosti Marie Benešová.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…