Rusnokova vláda se dnes sejde poprvé s nevyslovenou důvěrou

09.08.2013 6:31

Úřednická vláda Jiřího Rusnoka se dnes sejde poprvé poté, co jí sněmovna ve středu nevyslovila důvěru. Podle premiéra nejpozději dnes podá demisi. Rusnok po sněmovním hlasování o důvěře řekl, že jeho kabinet nebude dělat žádná zásadní rozhodnutí ve věcech, které snesou odkladu.

Rusnokova vláda se dnes sejde poprvé s nevyslovenou důvěrou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiéru Jiřímu Rusnokovi k vyslovení důvěry chybí prý pár hlasů

Ministři by dnes měli projednat mimo jiné návrh, aby Česko do konce září uzavřelo s Ruskem smlouvu o splacení zbývajícího dluhu, který má Moskva u Prahy ještě z dob Sovětského svazu. Česká republika by tak měla získat minimálně 6,45 milionu dolarů (asi 128 milionů Kč). Vláda by také mohla stanovit národní cíl pro omezení spotřeby energie do roku 2020 a rozhodnout, jak pokutovat porušení rozpočtové kázně u dotací ze státního rozpočtu, jejichž součástí jsou peníze z EU.

Návrh na zavedení regionálních dálničních známek a návrh hlavního města Prahy na regulaci prostituce kabinet pravděpodobně nepodpoří.

Odložená schůze

Schůze vlády byla na dnešek odložena ze středy, kdy sněmovna jednala o důvěře kabinetu. Ministři se měli ve středu sejít po skončení schůze dolní komory, jednání poslanců se ale protáhlo do pozdního večera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…