Starosta Kyjova Lukl bude novým ministrem pro místní rozvoj

03.07.2013 15:53

Kyjovský starosta František Lukl se stane novým ministrem pro místní rozvoj. Po dvoudenním zvažování přijal nabídku premiéra Jiřího Rusnoka. Oznámil to dnes na tiskové konferenci v Kyjově. V čele ministerstva chce prioritně pokračovat v přípravě na nové programové období 2014 až 2020. Lukl je nestraník. Je devátým potvrzeným členem vznikající Rusnokovy vlády.

Starosta Kyjova Lukl bude novým ministrem pro místní rozvoj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

"Velmi dlouho jsem s nejbližšími a s kolegy nabídku zvažoval. Před chvílí jsem panu Rusnokovi poslal esemesku, že ji přijímám," prohlásil Lukl s tím, že k tomu má nejen osobní, ale i profesní důvody.

Není členem žádné politické strany

Letos pětatřicetiletý Lukl stojí v čele Kyjova od roku 2005. Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, v diplomové práci se věnoval problematice Evropského soudního dvora. Není členem žádné politické strany, do obecního zastupitelstva kandidoval za sdružení nezávislých kandidátů Sedmadvacítka nezávislých. Loni jako lídr Sdružení nestraníků neúspěšně usiloval o post jihomoravského hejtmana.

Nabídku stát se členem Rusnokovy vlády zatím podle informací ČTK a dalších médií přijalo včetně kyjovského starosty devět premiérem oslovených lidí. Vznikající kabinet zřejmě bude mít 15 místo současných 17 členů, vyplynulo z nedělního Rusnokova vyjádření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…