Vláda bude jednat o vydání dluhopisů i budoucnosti mýta

04.12.2013 6:06

Vláda v demisi se bude dnes zabývat návrhem Ministerstva financí vydat příští rok dluhopisy až za 209,6 miliardy korun. Peníze chce úřad využít na odkup dluhopisů splatných v příštím roce a odkup dalších dluhopisů z trhu. Nově vydané dluhopisy by neměly zvýšit státní dluh.

Vláda bude jednat o vydání dluhopisů i budoucnosti mýta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu Jiřího Rusnoka

Není jasné, zda se bude kabinet Jiřího Rusnoka zabývat také prolomením těžebních limitů, jak v úterý žádala tripartita. Podle mluvčí vlády Jany Jabůrkové to na programu jednání sice není, ministerstvo průmyslu to ale případně může předložit jako mimořádný bod.

Ministři projednají rovněž způsob výběru mýtného od kamionů a autobusů po roce 2016, kdy vyprší smlouva se současným provozovatelem - společností Kapsch. Varianty počítají s možnostmi od ponechání současné podoby až po rozšíření plateb na silnice druhé a třetí třídy.

Zákon o chemikáliích

Na vládu se dnes vrátí novela zákona o chemikáliích, kterou už vláda projednala v červenci, ale kvůli rozpuštění sněmovny neprošla celým schvalovacím procesem. Norma řeší mimo jiné používání fosforečnanů v pracích prostředcích a dalších chemických směsích.

Kabinet má na programu i navýšení prostředků ve Státním zemědělském intervenčním fondu a navýšení příspěvků rodičů na péči o jejich děti v ústavech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…