Vláda odmítla pražský návrh na regulaci prostituce

09.08.2013 19:25

Vláda dnes po poslaneckém návrhu na regulaci prostituce odmítla i návrh pražský, který má mimo jiné zavést registraci poskytovatelů sexuálních služeb. Vyplývá to z informací o dnešním jednání kabinetu zveřejněných na internetu. Již v návrhu usnesení vláda uvedla, že by bylo třeba nejprve vyřešit vztah s úmluvami proti využívání prostituce druhých osob a o potírání obchodu se zletilými ženami.

Vláda odmítla pražský návrh na regulaci prostituce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sex. Ilustrační fotografie.

Ministerstva měla připomínky i k zamýšlenému registru prostitutek a prostitutů. Část údajů by bylo podle vlády účelnější vést v živnostenském rejstříku, další již jsou v základních registrech obyvatel. Bylo by prý také třeba vyjasnit, kdo ze zástupců orgánů veřejné moci a obcí by měl do registru přístup a za jakých podmínek. Důvodem je potřeba adekvátní ochrany osobních údajů a kontrola vstupu do registru.

Pražský návrh, o jehož definitivním osudu rozhodne až Parlament, chce umožnit přímý a nepřetržitý přístup do registru nejen Policii ČR, ale i obecní a vojenské policii nebo například Bezpečnostní informační službě.

Navrhovaný zákon na rozdíl od konkurenční předlohy poslance Viktora Paggia (LIDEM) zakazuje provozování prostituce na veřejných prostranstvích i na těch místech, odkud by na ni bylo z těchto prostranství vidět. Předloha zavádí i nové poplatky, například provozovatel zařízení by měl ročně platit 1500 korun za každý metr čtvereční stavby nebo její části, v níž prostituci provozuje. Obcím dává návrh zákona právo vymezit vyhláškou místa i čas pro provozování prostituce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…